Primăria face case pentru tinerii romaşcani

Administraţia locală va aloca bani din bugetul local pentru construirea a 30 de case în zona Islazului – Primăverii. Peste 100 de romaşcani speră să le fie repartizată o locuinţă de la Primărie.

Romanul trebuie să-şi ţină tinerii acasă. Aceasta este convingerea administraţiei locale, iar pentru realizarea obiectivului, Primăria Roman vrea să construiască mai multe case, pe care să le ofere tinerilor în condiţiile în care se repartizează locuinţele ANL. „Vreau să construim case cu o cameră, un vestibul, bucătărie şi baie, o locuinţă de tip garsonieră. Imobilele vor fi realizate cu fonduri din bugetul local. Se pot construi, pe un teren între străzile Islazului şi Primăverii, 30 – 35 de case „, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Șeful administraţiei locale este convins că zona va fi înfrumuseţată datorită acestui proiect. „Aş vrea ca proiectul să demareze anul acesta şi să îl finalizăm anul viitor. E tipul de proiect cu căsuţe spate-n spate, modulare, am văzut deja schiţele. Imobilele vor fi pe structură de beton şi bolţari, va fi o construcţie trainică. Deja am văzut trei variante şi am ales una cu o dispunere foarte frumoasă, tip stat dacic”, a precizat Laurenţiu Dan Leoreanu.

La ultima actualizare a bazei de date privind cererile pentru locuinţe de tip ANL, 123 de romaşcani erau înscrişi pe lista de aşteptare, în condiţiile în care peste 140 de persoane nu mai îndeplineau condiţiile de vârstă pentru a avea acces la o locuinţă ANL.

Acesta nu este singurul proiect ambiţios al administraţiei locale pentru 2014. Structura de dezvoltare a municipiului va fi modificată, iar întâlnirile pe această temă au început de luni, 6 ianuarie. Vor avea prioritate investiţiile începute, iar, în limita fondurilor, se vor începe şi alte proiecte, dar se vor realiza mai multe studii tehnice şi de fezabilitate, studii indispensabile în accesarea de fonduri externe.

Printre proiectele majore din acest an se numără reabilitarea Pietonalului Ștefan cel Mare, a Bibliotecii Municipale şi a Casei Celibidache, finalizarea microhidrocentralei şi a corpului B de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, dar şi construirea sensului giratoriu de la Dedeman, investiţie care se poate realiza doar prin colaborarea cu doi agenţi economici din zonă – care trebuie să cedeze o parte din teren – şi cu Primăria Cordun.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • vasile 6 ani

    nu suna prea bine.

  • Poate că nu depinde de primărie,dar ar trebui să se facă diligențe în vederea realizării unor pasaje peste calea ferată,pe E85 la Șc.IMR, spre P.Neamț,la rampă…E rușinos,anacronic să aștepți, ca la poarta nouă, în sec.XXI…