Primăria Dulceşti riscă insolvenţa

Dimensiune text

Administraţia locală are o datorie de 500.000 de lei faţă de constructorul care a asfaltat 2,7 kilometri de drum comunal.

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, poate salva Primăria Dulceşti de la insolvenţă, administraţia locală având o datorie de 500.000 de lei faţă de firma Darcons, care a asfaltat 2,7 kilometri de drum comunal. Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a trimis marţi, 10 iunie, o solicitare către ministrul Dragnea, cu scopul alocării de fonduri pentru reluarea şi finalizarea lucrărilor la obiectivul „Modernizare drumuri comunale în comuna Dulceşti, cu o lungime de 6,70 kilometri”.

„Primăria comunei Dulceşti nu trebuie să ajungă în situaţia de insolvenţă din cauza incapacităţii de plată. Din data de 2 aprilie, au fost trimise către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice documente prin care se prezenta situaţia şi se solicita sprijin financiar pentru lichidarea arieratelor şi pentru reluarea şi finalizarea lucrărilor la pe drumurile comunale, astfel încât suprafeţele deja executate să nu fie compromise. Eu am reamintit, acum, domnului ministru, urgenţa ca aceste măsuri financiare să fie luate şi lucrările continuate”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Investiţia a fost inclusă şi finanţată prin „Programul privind reabilitarea, modernizarea, şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, precum şi în unităţile administrativ-teritoriale cu resurse turistice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 577/1997, cu modificările şi completările ulterioare”. Valoarea totală a lucrărilor, pe o lungime de 6,7 kilometri, este de 6.324.000 de lei.

În 2012,  s-au demarat lucrările la drumul comunal, lucrarea fiind contractată de SC Darcons SRL. Din  lucrarea de modernizare a 6,7 kilometri de drum, realizată prin OG 28/2013, a fost aplicat primul strat de asfalt, pe o porţiune de 2,7 kilometri în localitatea Dulceşti.

Curtea de Conturi a verificat această investiţie şi a decis ca pentru toate lucrările efectuate să fie emise facturi fiscale şi să fie înregistrate în contabilitatea Primăriei comunei Dulceşti.

Prin urmare, constructorul a emis factura pe 5 decembrie 2013, în valoare de 829.908 lei, pentru lucrările efectuate. Până la această dată, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat 200.000 de lei şi din bugetul local al comunei s-au mai alocat 79.908  lei, rămânând de plată către constructor 550.000 de lei, datorie pentru care Primăria Dulceşti riscă să intre în insolvenţă pentru incapacitate de plată.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Normal ca are datorii primaria Dulcesti , asfalt de proasta calitate care a fost pus in perioada aproape de iarna .Constructorul a executat asfaltarea pentru ca asa a vrut domn primar ..prima data faci rost de bani si apoi te apuci sa modernizezi o comuna nu ia asa domnule primar ?

  • De ce as fi trist... 6 ani

    Am trait sa o vad si pe aceasta.Cind vad in media cit si in deplasarile care le fac prin diferite comune din tara cum unele primarii reusesc sa rezolve onorabil asfaltarea drumurilor(in mileniu trei cred ca ar trebui sa avem alte pretentii)ma apuca tristetea sa constat ca drumurile din comuna DULCESTI se degradeaza de la o zi la alta.Sa presupunem ca aceasta este o ptroblema reala desi ma indoiesc dar cu incapacitatea manageriala a echipei din primarie nu se va putea aspira la mai mult.Va dau un singur exemplu de aruncat bani pe apa la propriu:Pe drumul BRITCANI-VALEA NEAGRA(CONDOR)au fost puse „jde”basculante cu balastru si nivelate cu autogrederulpe parcursul a 20 de ani de zile.Dar din pacate s-a uitat intotdeauna sa se reabiliteze santurile de scurgere(drumul are 3 km aproximativ).Atunci cind ploua torential apa toata de pe colinele din est se revarsa pe drum si matura tot balastru in urma raminind transee ca la razboi.Domnilor conducatori ati avut curiozitatea sa faceti un calcul simplu cit a costat balastru&autogrederul in toti acesti ani si cit ar costa realizarea de santuri cu ajutorul unui multifunctional&ajutor social(care sint multisori in comuna).Acestea sint lucruri simple probabil pentru gospodarii comunei si nu se coboara ei la astfel de nimicuri mai ales cind te deplasezi cu DUSTER-ul la campaniile electorale sau atunci cind mai transmit ANTENELE de la vreo rupere de nori.Domnilor conducatori coboriti cu picioarele pe pamint si incercati sa realizati lucruri simple si corecte pentru inceput si apoi sa visati la altele.Apropo mai aveti pe peretele din primarie banerul cu eolienele de pe dealul FRATESTIULUI!?Cred ca ar trebui inlocuit cu chipul lui VASILIU BOLNAVU care a facut enorm la timpurile trecute pentru comuna.

    PS;aceste probleme din primarie vin poate si Destramarii USL!?Dupa stiinta mea mariajul exista si se asteapta probabil si alierea cu ciocoii de la PPDD.