Prima paginăActualitateRoman

Primăria cere explicații Administrației Județene a Finanțelor Publice

Dimensiune text

Primăria municipiului Roman a trimis o adresă Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Neamţ, pentru a afla ce criterii s-au folosit atunci când s-au repartizat banii din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Răspunsul reprezentanţilor AJFP Neamţ va fi analizat de conducerea Primăriei şi, mai apoi, se va lua decizia acţiunii în instanţa de contencios-administrativ.

„Romanul a fost o bătaie de joc, cu 43.000 de lei, în timp ce comunele au primit sute de mii de lei”, a afirmat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, referitor la suma primită de la AJFP Neamţ, din repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Nu vom sta cu mâinile în sân, vom depune o acţiune în instanţa de contencios-administrativ şi, mai departe, vom merge, funcţie de rezultat, şi să depunem o plângere pentru abuz în funcţie. Nu mi se pare corect ca Direcţia Generală de Finanţe să acorde banii în acest mod – ştiu că era o formulă în care intrau suprafaţa localităţii, populaţia, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor. Am făcut rost de toată lista cu banii distribuiţi şi o vom anexa şi nu ne vom lăsa. Vrem să ştim cum este cu aceste formule, fiindcă nu ni pare un mod corect de împărţire a banilor”, a adăugat edilul.

COMENTARII

WORDPRESS: 0