Prima paginăActualitateRural

Primăria Bozieni caută apă

Dimensiune text

Prospecţiunile făcute la 83 de metri adâncime nu au găsit apă suficientă. Alimentarea cu apă și canalizarea pentru satele Bozieni și Iucșa vor costa 2.000.000 de euro.

Lucrările de execuţie la proiectul de alimentare cu apă şi canalizare din comuna Bozieni sunt în derulare. Cea mai mare problemă a autorităţilor locale este găsirea sursei de apă. „Au fost făcute prospecţiuni la 83 de metri adâncime şi nu s-a găsit apă suficientă. Sperăm ca, în două săptămâni, specialiştii să poată găsi surse de apă puternice, pentru a demara execuţia proiectului. Puţurile pe care le forăm trebuie să aibă debite mari de apă, deoarece nu alimentăm cu apă două gospodării, ci două sate. Toate prospecţiunile se fac cu fonduri din bugetul local. Aceste lucrări nu sunt incluse în costurile proiectului. Tot din fonduri proprii vom realiza şi probele de la sursele de apă identificate”, a spus Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Proiectul prevede înfiinţarea unei reţele de apă potabilă şi de canalizare pe o distanţă totală de 12 kilometri, în satele Bozieni şi Iucşa. „Proiectul are o valoare de 2.000.000 de euro. Până la acest moment, 200 de familii din satele Bozieni şi Iucşa şi-au anunţat intenţia de a se racorda la reţeaua de apă potabilă. Avem în intenţie să prelungim magistrala de apă şi în satul Cuci, o altă localitate mare a comunei, unde trăiesc 300 de familii”, a spus primarul comunei Bozieni.

Societăţile care au vor realiza acest proiect sunt TLSIT  şi Pro Invest Construct din Piatra Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0