Primari demişi de prefect

Pentru că au schimbat partidul în timpul mandatului, șapte primari au zburat din funcție. Cinci dintre ei au primit deja ordinul prefectului.

 

Foto: Primarii comunelor Valea Ursului și Secuieni, Viorel Smeria și Vasile Ivancea, au fost demişi de prefectul Dan Constantin

 

Prefectul de Neamţ a emis primele cinci ordine privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar pentru cinci comune din judeţul Neamţ.
Măsura este o consecință a sesizărilor primite din partea unor formaţiuni politice şi în urma verificării documentaţiilor transmise de secretarii unităţilor administrativ-teritoriale. În contextul în care un primar în funcţie a candidat în anul 2008 şi a fost ales pe listele altor formaţiuni politice decît cele pentru care candidează în momentul de faţă, indiferent de apartenenţa politică a acestuia, conform legislaţiei în vigoare se impune emiterea de către perfect a unor ordine de încetare de drept a mandatului.

Astfel, prin ordin de prefect se constată încetarea de drept a mandatului primarului comunei Ghindăoani, Iuliu Savin, a mandatului primarului comunei Secuieni, Vasile Ivancea, a mandatului primarului comunei Tazlău, Constantin Machidon, a mandatului primarului comunei Mărgineni, Ion Surdu și a mandatului primarului comunei Valea Ursului, Viorel Smeria.

Aşa cum am promis în cadrul şedinţei de învestire, Instituţia Prefectului va fi aplecată şi implicată în rezolvarea problemelor cetăţenilor, astfel încît să redobîndească respectul acestora, pentru că nemţenii aşteaptă respectarea legilor şi a prevederilor constituţionale. Conform Legii 340/2004, privind prefectul şi Instituţia Prefectului, activitatea prefectului se întemeiază pe următoarele principii: legalitate, imparţialitate, obiectivitate, transparenţă decizională, eficienţă şi orientare către cetăţean şi acestea vor fi şi uneltele mele de lucru„, a declarat prefectul Dan Vasile Constantin.

Prefectul judeţului Neamţ a precizat că în aceeaşi situaţie sînt şi primarii din Borleşti şi Pipirig. „În aceste cazuri, secretarii din primării nu şi-au făcut treaba şi nu au trimis documentaţiile. Prin urmare, marţi voi fi personal în teritoriu pentru a pune lucrurile la punct. În aceste două cazuri vor fi sancţionaţi şi secretarii, fiindcă este inadmisibil să fie plătiţi din banii noştri şi să aibă o asemenea atitudine„, a precizat Dan Constantin.


COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • cetateanul turmentat 6 ani

  Dar eu cu cine votez?Nu inteleg ai cui sunt banii nostri.Ce ne facem cu cei care si-au dat demisia si au trecut la actuala putere,dar candideaza pentru aceeasi functie.Sa inteleg ca e aceeasi Marie,dar cu alta palarie!!Chiar ca nu mai am cu cine sa votez!Traseismul acestor asa-zisi politicieni ma face sa-mi pierd definitiv increderea in orice promisiune,care n-are nicio morala!!!

 • primarul este ales, Prefectul este numit. Ceea ce inseamna ca un primar de catun este mult mai demn de respect decat un prefect pus in functie.
  Deasemeni ce lege da autoritate Prefectului sa demita primarul ales uninominal si ce lege dispune ca un primar nu poate schimba partidul politic?

 • Andrei 6 ani

  Ati auzit de samponul leurean cu tarite ? Daca in 10 iunie nu schimbam legal primarul si ii votam pe cei doi din ascunzatoarea verzuie, atunci guvernarea USL (care da semne de longevitate-2 mandate) o sa ne dea un SMS cam asa :”Felicitari romascani, dar n-avem bani ! Spalati-va pe cap cu ei !”…

 • NENEA OM 6 ani

  Asa ca unii PRIMARI credeau ca ei pot taia si spanzura ca VLARD TEPES nuuuuuuuuuuuuuuu nu a inviat , dar va invia daca ei NU VOR FI CORECTI , mai ales cei care sunt TRASEISTI : PSD- PNL- PDL- PNL- APEL, nu trebuie sa spun cadre din ei este ca se recunoaste singur este IVANCEA DE LA SECUIENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Aura 6 ani

  Primarul Ivancea isi merita soarta!
  Sa-si aminteasca cu a pus miseleste umarul la demiterea unui bun manager, dir. Scolii Secuieni. Primarul si-a urmarit interesul personal, amantlacuri, iar nu interesul scolii, implicit al comunitatii.

 • CONSATEAN 6 ani

  Ce vei spune oamenlor in campanie domnule IVANCEA de ce AI FOST DEMIS?????????????,- : pentru ca ai jucat MURDAR daca vei avea curajul sa recunosti, dar e prea mult pentru TINE, CA ESTI DOAR DIN APEL?????????

 • catavenco 6 ani

  Sa nu uti sa-ti anunti toate rubedeniile ca ai calcat strimb domnule ,,PRIMAR,, ivancea poate te mai uti si prin ograda ta nu numai in ograda altuia, si vezim unde tea adus traseismul , daca ai utat iti aduc aminte eu PSD, PSD, PNL, PDL , PNL, apoi la APELLLLLLLLLLLLLLLLL !!!!!!!!!!!!!!, da la pel se da raportul ce ai facut 4 patru anisori

 • ION 6 ani

  Ce faci domnule IVANCEA, ITI TREMURA PUTINTEL FUNDUL? daca nu ai fost cumintel sa-ti vezi de treburile tale de la PNL si umbli dupa CIOLAN, vezi ce fac PARCURILE DE DISTRACTIE pentru copii si batrani, vezi si imprastie prundisul ca nu au pe unde sa mearga APELISTII – adica cei de la APEL la alegeri , creeaza conditii si oamenilor din comuna nu numai celor din primarie , hai pa si la cules ciuperci !