Prima promoție de absolvenți de școală postliceală sanitară la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”

Prima promoție de absolvenți de școală postliceală sanitară la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”

Dimensiune text

 

În data de 4 august iau sfârșit cursurile primei promoții de asistenți medicali generaliști, instruiți în cadrul școlii postliceale înființate la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

Învățământul postliceal sanitar a început cu anul școlar 2014-2015. Absolvenții din acest an vor susține, în perioada 16-18 august, examenul de certificare a competențelor pentru învățământul postliceal, pe care, promovându-l, se vor putea bucura de toate prerogativele oferite de această nobilă calificare.

„Acest moment a fost marcat printr-o solemnitate, tocmai în ziua pomenirii unui sfânt taumaturg, Sf. Pantelimon, la care au fost prezenți absolvenții și profesorii lor, în cadrul căreia, monahia Irina Chirițoiu, diriginta anului III, a oferit diplome tuturor elevilor. Au luat cuvântul mai mulți profesori, felicitându-și elevii și evocând totodată importanța componentei religioase în cadrul reușitei actului medical. S-au evidențiat prin discursuri deosebit de inspirate dl. doctor Emanuel Nazaretian, d-na doctor Elena Hanganu sau d-na doctor Oana Onu. Emoțiile elevilor au fost împărtășite asistenței prin intermediul a două cuvântări, pe parcursul cărora s-a salutat implicarea Bisericii în instruirea personalului medical. Părintele Arhimandrit Andrei Ioniță, Mare Ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale, dar și eminent profesor de discipline medicale, a împărtășit tuturor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, deopotrivă cu felicitările de rigoare pentru cei ce au pășit pe acest drum de pionierat, al învățământului medical, găzduit de o instituție romașcană de învățământ teologic”, informează un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Școala postliceală organizează în perioada 16 august – 31 august înscrieri pentru anul școlar 2017-2018, la care se vor completa 56 de locuri bugetate pentru specialitatea asistent medical generalist, fie prin înscriere, fie prin concurs pe data de 5 septembrie, dacă numărul candidaților îl depășește pe cel al locurilor disponibile.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu doresc sa fiu rautacios ,nici sa jignesc pe cineva,,dat nici intrun caz nu se poate compara pregatirea unei absolvente din Roman,fie ea si de la postliceala Seminarului Teologic Roman,cu pregatirea profesionala,cu bagajul de cunostinte medicale ,a unei absolvente de facultate de asistente din UMF Iasi sau a Scolii posticeale de Stat din Iasi…este o mare diferenta,de cultura,pregatire,deontologie , comportament fata de omul bolnav.Iar asta o simtim pe pielea noastra cand ,din pacate ajungem in spital.