Prima paginăActualitate

Prima probă scrisă a bacalaureatului

Dimensiune text

Absolvenţii claselor a XII-a susţin luni, 30 iunie, prima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat.

 

Proba de limba şi literatura română este comună pentru absolvenţii de la toate filierele, profilurile şi specializările. La această probă participă peste 3.500 de absolvenţi din judeţul Neamţ. Aceştia vor avea, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, două variante de subiecte, una pentru profilul real şi alta pentru uman.

Examenul va începe la ora 9.00 şi va dura trei ore. Candidaţii vor avea voie să iasă din sală după o oră şi jumătate, cel mai devreme.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, pe 4 iulie.

Probele scrise ale bacalaureatului sunt singurele care se iau în calcul la stabilirea mediei finale. Rezultatele examenului naţional de bacalaureat vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, absolvenţii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii, între 12.00 – 16.00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Pe 11 iulie, absolvenţii claselor a XII-a vor afla dacă au trecut cu bine examenul de maturitate sau se vor înscrie la sesiunea de toamnă. A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada 18 – 29 august.

COMENTARII

WORDPRESS: 0