Prima paginăActualitateRural

Prima grădiniţă din Pânceşti se face cu bani europeni

Dimensiune text

Augustin Holmanu, primarul comunei Pânceşti

Augustin Holmanu, primarul comunei Pânceşti

Primarul comunei va semna contractul de finanţare care va duce la construcţia grădiniţei din fonduri europene.

Autorităţile locale din Pânceşti vor pune piatra de temelie pentru ceea ce va fi prima grădiniţă din comună. Primarul comunei va semna, săptămâna aceasta, contractul de finanţare al imobilului, iar lucrările vor începe cât de curând. Grădiniţa se va realiza cu bani europeni, fonduri ce vor ajunge la Pânceşti prin Grupul de Acţiune  Locală (GAL) „Colinele Iaşului”, în care s-a înscris şi comuna Pânceşti. Finanţarea nerambursabilă este de aproximativ 80.000 de euro, iar cheltuielile neeligibile se ridică la 100.000 de lei. După semnarea contractului, lucrarea va putea fi scoasă la licitaţie. „În funcţie de suma exactă pe care ne-o vor acorda ca finanţare nerambursabilă, voi putea da lucrarea prin atribuire directă sau va trebui să organizez procedură de achiziţie prin licitaţie. Lucrurile s-au mişcat mult mai greu decât mi-am dorit. Eu credeam că noul an şcolar ne va prinde cu grădiniţa aproape gata”, a afirmat Augustin Holmanu, primarul comunei Pânceşti.
Prima grădinţă din comună va avea două săli de clasă, vestiare, izolator şi alte încăperi, în conformitate cu normele în vigoare, fiind o clădire fără etaj sau mansardă.

La acest moment, Pânceşti este singura comună din judeţ care nu are o grădiniţă, în condiţiile în care, în anul şcolar trecut, 80 de preşcolari au învăţat în săli neadecvate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0