Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare s-a închis. Unii copii au primit aviz negativ

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare s-a închis. Unii copii au primit aviz negativ

Pentru clasa pregătitoare din anul educațional 2017-2018 s-a încheiat prima etapă, fiind înregistrate 3.725 de cereri, dintre care 60 pentru alternativa” step by step” și 3.665 pentru varianta clasică.
Pe 17 martie s-a făcut procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor tip de înscriere și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere. În perioada 18-21 martie, va avea loc procesarea, la nivelul unităților școlare, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. În această perioadă va avea loc și admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor de departajare și validare de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Până pe 2 martie va avea loc și marcarea, în aplicația informatică, a cererilor tip de înscriere pentru candidații înscriși în această fază.
” Pe 22 martie va avea loc procesarea, de către Comisia națională a cererilor tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție. Pe 22-23 martie, va avea loc afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă”, se arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
La evaluarea psihosomatică, din zona Romanului, au fost respinși cinci copii înscriși la Școala” Alexandru Ioan Cuza” și doi copii înscriși la Școala” Mihai Eminescu”. În total, 41 de copii au fost respinși, primind aviz negativ pentru înscrierea la clasa pregătitoare.

Detalii despre prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare puteți găsi și în fișierul atașat.

Situatia-introducerii-cererilor-la-finalul-primei-etape-CP-2017-2018 (1)


COMENTARII

WORDPRESS: 0