Primă de director, 25.000 de lei

Dimensiune text

Un membru al AGA la Drupo a cerut socoteală directorului Doru Conache pentru prima pe care a încasat-o cât a fost director al societății. Doru Conache (foto) spune că nu doar el a primit astfel de recompense, dar că se consideră îndreptățit să i se răsplătească managementul eficient.

 

 

În ședința Consiliului Județean (CJ) Neamț de sâmbătă, consilierul PP-DD Ciprian Șerban, care este și membru al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la Drupo SA, a spus că așteaptă explicații de la Doru Conache, director la CJ Neamț, cu privire la o primă de 25.000 de lei pe care și-a acordat-o cât a fost director la Drupo SA. „Aș veni cu propunerea ca, în ședința următoare, domnul Doru Conache, dacă este amabil, să ne prezinte pe ce criterii și-a acordat dânsul, pe perioada mandatului la Drupo, 25.000 de lei drept primă. Acest fapt a reieșit în urma auditului: domnul Doru Conache și domnul Claudiu Maftei (n.r. – actualul director adjunct al Drupo) și-au luat fiecare câte 25.000 de lei. Asta dispune auditul comandat de către dumneavoastră, domnule președinte. Cei de la audit au spus că premiile sunt ilegale. De aceea, îl rog pe domnul Conache să ne prezinte documentele”, i-a spus Ciprian Șerban lui Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț. Acesta din urmă a fost de acord cu propunerea consilierului, astfel că Doru Conache va trebui să explice plenului CJ condițiile în care a primit recompensa financiară.

„A fost un contract de management de ani de zile, nu a fost făcut special pentru mine și acum funcționează după aceleași reguli. Toți ceilalți directori au avut parte de aceleași beneficii. Diferența dintre ei și mine este că ei au dus Drupo pe pierdere, în timp ce eu l-am dus la 2,2 milioane de lei profit. Și, drept mulțumire, îmi cer banii înapoi. Eu am fost rugat să mă duc la Drupo. Dacă nu aș fi avut niciun avantaj, stăteam liniștit, nu mă duceam. Eu nu dau niciun ban înapoi, fiindcă nu eu am făcut contractul. Conform contractului, eu aveam dreptul la 12 salarii compensatorii. Dar nu am luat 12, am luat doar cinci. Și pe astea mi le-au dat ei, nu le-am cerut eu. Doar nu aveam să refuz, fiindcă era dreptul meu, am muncit ca un nebun”, a afirmat Doru Conache.

Acesta a mai susținut că a preluat Drupo cu 11 milioane de lei datorii către terți și bănci și două milioane de lei datorii la stat, pentru ca, la final de an, să o aducă pe profit. Doru Conache a confirmat că va prezenta toate documentele solicitate în următoarea ședință de CJ.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Andrei 7 ani

    Ce societate e Drupo. Din stire nu inteleg cu ce se ocupa Drupo. Inteleg ca are legarura cu consiliul local. Dar in ce sens? E firma de curatenie, de constructii?

  • mama 7 ani

    Drupo este o firma care nu face nici drumuri ,nici poduri ,ci doar se premiaza intre ei sefii.Drumurile noastre sunt cele mai proaste din lum,ocupam un loc codas dupa nu stiu cate tari africane.

  • dorel 7 ani

    De ce Dl. Suculet nu declara la presa ca nu se respecta Ordonanta 109/2011 la Drupo de cand au preluat ei fraiele acolo?