Pe tarabele comercianţilor din pieţele romaşcane se găsesc, în această perioadă, 18 produse de sezon. Ca-n ultimele săptămâni, cele mai scumpe legume sunt pătrunjelul, ţelina şi fasolea păstăi, care costă 5 lei pe kilogram.
Cu 1 – 1,5 lei pe kilogram puteţi cumpăra cartofii, iar kilogramul de ceapă, de dovlecei şi de morcov costă 1,5 lei. Vinetele au ajuns la 3 lei pe kilogram, în timp ce roşiile costă 2 lei pe kilogram. Gogoşarii au preţuri ce variază între 4 şi 5 lei pe kilogram, iar castraveţii costă 2,5 lei pe kilogram. Cu 2 lei puteţi cumpăra un kilogram de varză, iar cu preţuri între 2 şi 3 lei se vinde kilogramul de ardei gras. Legătura de verdeţuri s-a ieftinit din nou, costând 0,5 lei.
Perele sunt cele mai scumpe fructe, kilogramul costând 6 lei, în timp ce merele se vând la jumătate din acest preţ. Pepenii îşi păstrează preţul din ultimele săptămâni, de un leu pe kilogram. Prunele se vând cu 3 lei pe kilogram, în timp ce kilogramul de struguri variază între 2,5 şi 4 lei.
Comentarii