Prima paginăEconomie

Preţurile principalelor produse de sezon din piaţă

Preţurile principalelor produse de sezon din piaţă

Dimensiune text

 

piataPe tarabele comercianţilor din pieţele romaşcane se găsesc, în această perioadă, 18 produse de sezon. Ca-n ultimele săptămâni, cele mai scumpe legume sunt pătrunjelul, ţelina şi fasolea păstăi, care costă 5 lei pe kilogram.

Cu 1 – 1,5 lei pe kilogram puteţi cumpăra cartofii, iar kilogramul de ceapă, de dovlecei şi de morcov costă 1,5 lei. Vinetele au ajuns la 3 lei pe kilogram, în timp ce roşiile costă 2 lei pe kilogram. Gogoşarii au preţuri ce variază între 4 şi 5 lei pe kilogram, iar castraveţii costă 2,5 lei pe kilogram. Cu 2 lei puteţi cumpăra un kilogram de varză, iar cu preţuri între 2 şi 3 lei se vinde kilogramul de ardei gras. Legătura de verdeţuri s-a ieftinit din nou, costând 0,5 lei.

Perele sunt cele mai scumpe fructe, kilogramul costând 6 lei, în timp ce merele se vând la jumătate din acest preţ. Pepenii îşi păstrează preţul din ultimele săptămâni, de un leu pe kilogram. Prunele se vând cu 3 lei pe kilogram, în timp ce kilogramul de struguri variază între 2,5 şi 4 lei.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0