Articol publicat în data de: mar, 27 Sep 2016



Preţurile principalelor produse de sezon din piaţă

 

piataPe tarabele comercianţilor din pieţele romaşcane se găsesc, în această perioadă, 18 produse de sezon. Ca-n ultimele săptămâni, cele mai scumpe legume sunt pătrunjelul, ţelina şi fasolea păstăi, care costă 5 lei pe kilogram.

Cu 1 – 1,5 lei pe kilogram puteţi cumpăra cartofii, iar kilogramul de ceapă, de dovlecei şi de morcov costă 1,5 lei. Vinetele au ajuns la 3 lei pe kilogram, în timp ce roşiile costă 2 lei pe kilogram. Gogoşarii au preţuri ce variază între 4 şi 5 lei pe kilogram, iar castraveţii costă 2,5 lei pe kilogram. Cu 2 lei puteţi cumpăra un kilogram de varză, iar cu preţuri între 2 şi 3 lei se vinde kilogramul de ardei gras. Legătura de verdeţuri s-a ieftinit din nou, costând 0,5 lei.

Perele sunt cele mai scumpe fructe, kilogramul costând 6 lei, în timp ce merele se vând la jumătate din acest preţ. Pepenii îşi păstrează preţul din ultimele săptămâni, de un leu pe kilogram. Prunele se vând cu 3 lei pe kilogram, în timp ce kilogramul de struguri variază între 2,5 şi 4 lei.

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>