Prima paginăEconomie

Preţurile celor 18 produse de sezon din Piaţa Roman

Preţurile celor 18 produse de sezon din Piaţa Roman

Dimensiune text

 

piataPentru săptămâna în curs, pe tarabele din Piaţa Centrală Roman se găsesc 18 produse de sezon. Oferta este una bogată şi în ceea ce priveşte fructele. Cele mai scumpe sunt, ca în ultimele săptămâni, de altfel, ţelina şi fasolea păstăi, dar şi pătrunjelul.

Doar un leu pe kilogram costă cartofii şi ceapa. Kilogramul de morcov costă între 1 şi 1,5 lei, iar pătrunjelul şi ţelina costă 5 lei pe kilogram. Vinetele se vând cu 2 – 2,5 lei pe kilogram, iar roşiile costă între 3 şi 4 lei pe kilogram. Fasolea păstăi costă 6 lei pe kilogram, în timp ce gogoşarii se vând cu preţuri între 4 şi 5 lei pe kilogram. Dovleceii sunt mai ieftini, kilogramul costând între 1 şi 2 lei. Kilogramul de castraveţi costă între 2,5 şi 3 lei, în timp ce varza se vinde cu 2 – 2,5 lei pe kilogram. Ardeiul gras costă între 1,5 şi 3 lei pe kilogram. Verdeţurile nu şi-au modificat preţul, de 0,5 lei pe legătură.

La capitolul fructe, în piaţă găsiţi pere, care costă 4 lei pe kilogram, merele, care se vând cu 2 – 2,5 lei pe kilogram, prunele, care costă 2 lei pe kilogram, şi strugurii, care se vând cu preţuri între 4 şi 5 lei pe kilogram. Pepenii şi-au păstrat preţul din ultimele săptămâni, de un leu pe kilogram.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0