Prima paginăPolitica

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: „Fac un apel la toți cetățenii cu drept de vot din Neamț să voteze Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale”

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: „Fac un apel la toți cetățenii cu drept de vot din Neamț să voteze Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale”

Dimensiune text

 

 

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, senatorul PNL Neamț Eugen Țapu Nazare și prim vicepreședintele PNL Neamț George Lazăr au susținut joi, 14 noiembrie, o conferință de presă. Liderii liberali au vorbit despre rezultatele obținute în județul Neamț la primul tur al alegerilor prezidențiale, dar au dezvăluit detalii și despre campania electorală pentru turul al doilea. Redăm mai jos principalele declarații.

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc:

Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor din județul Neamț care s-au prezentat duminică, 10 noiembrie, la vot, deși prezența în județul Neamț nu a fost peste media națională. Sper că în turul al doilea prezența să fie peste media națională, dreptul de vot să fie exercitat de fiecare cetățean, iar județul Neamț să fie în topul național, să arate că sunt primii când e vorba despre decizii cu privire la destinul țării.

Le mulțumesc colegilor care s-au implicat în activitatea de campanie, au avut un aport definitoriu la rezultatul obținut de candidatul Klaus Iohannis la Neamț. PNL a reușit și a câștigat această competiție cu președintele Klaus Iohannis, datorită unui cumul de factori: candidatul pe care l-a avut PNL, infrastructura, munca dusă de colegii din județ și votul cetățenilor.

Pentru turul al doilea, îi îndemn pe toți cei care în primul tur au votat cu un candidat care nu a obținut voturile necesare pentru accederea în ultima fază a competiției să vină spre candidatul PNL, spre domnul președinte Klaus Iohannis. Spun asta pentru că președintele Klaus Iohannis a arătat în acești 5 ani că are conduită, că a fost un apărător corect al valorilor fundamentale, a fost un susținător clar și ferm al drepturilor și libertăți individuale, al valorilor tradiționale, creștin populare, creștin ortodoxe ale acestui popor, a dat dovadă de toleranță. Voi avea discuții cu partenerii de act guvernamental din județ, care au votat moțiunea de cenzură, să îl susțină pe președintele Klaus Iohannis.

Vă anunț că în campania din turul 2 vom avea o poziționare prin care vom susține valorile pro europene și transatlantice și le vom aminti cetățenilor că președintele  Klaus Iohannis va continua trendul acesta, de transformare a României într-un hub energetic, într-un hub de dezvoltare, iar Guvernul Orban va continua dezvoltarea țării.

Dau asigurări că nu se va vorbi de tăieri de pensii sau salarii. Acest mesaj fals promovat de unii este parte a unei demagogii care nu are legătură cu realitatea, iar aceste minciuni se vor demonta așa cum a fost demontată cea de aseară, că președintele a purtat cască. Sunt doar acțiuni de manipulare și deturnare de la realitate.

Președintele Klaus Iohannis va continua drumul corect, ca împreună să facem România Normală, ca țara noastră să fie respectată, așa cum trebuie, la nivel internațional. Iar Guvernul Orban va da dovadă de echilibru și va lucra pentru dezvoltare, inclusiv pentru dezvoltarea județului Neamț.

Așa cum ați văzut prin deciziile publicate în Monitorul Oficial, au fost luate niște decizii într-o zonă a tot ceea ce a însemnat factor politic. Vă asigur că va fi transparență în acest proces. Am convingerea că premierul Orban și guvernul vor face o analiză corectă și nu vor fi făcute abuzuri.

Senatorul Eugen Țapu Nazare:

Pentru prima oară după Revoluție, PSD a pierdut județul Neamț, iar PNL este pe primul loc. Este un moment de istorie locală. Este și un început de drum nou, după 30 de ani în care, sub dominația PSD, județul Neamț a ajuns în top-ul sărăciei, fără niciun kilometru de autostrada, fără nicio investiție majoră.

O considerăm doar o victorie de etapă, campionatul se încheie anul viitor, la alegerile parlamentare. Acum este doar un prim pas, urmează turul al II-lea, alegerile locale și, la final, parlamentarele.

Rezultatul din turul I este meritul echipei, al unor oameni, în special primari, care nu s-au lăsat intimidați sau șantajați, chiar dacă au existat suficiente tentative de intimidare.  PSD a refuzat să dea primarilor liberali banii de care aveau nevoie. Nu a fost ușor în toți acești ani de dominație PSD: șantaj, amenințări, alocări insuficiente, PSD a împărțit județul după culoarea politică, nu după interesele comunității. Avem suficiente exemple unde proiectele de dezvoltare au stagnat pentru că PSD nu a dat banii atât de necesari.

Pe de altă parte, în județul Neamț au intrat sume importante. Dar să nu vă gândiți că președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a avut în vedere dezvoltarea comunităților. Pe ici, pe colo, cât să se mai vadă ceva. Iar banii, știți foarte bine, au mers către o singură direcție, către o singură firmă, o chestiune de care DNA ar trebui să se intereseze.

Sperăm că pornim pe un nou drum, mai ales că avem și un guvern PNL, și primul pas pe care sigur îl pot promite este că vom aborda prioritățile altfel, în funcție de nevoi, de dezvoltare, nu după culoarea carnetului de partid al primarului.

În acest moment, evident, ne gândim la turul al doilea. Am mai spus-o și o repet și acum: România normală nu este doar un slogan de campanie, este un țel, este un vis al nostru, al liberalilor și al lui Klaus Iohannis. O Românie a principiilor și valorilor, o Românie a eleganței, în care fiecare să se simtă respectat. Și mă bucur că nemțenii au înțeles mesajul nostru și al președintelui și le mulțumesc.

Actualul președinte este singurul care merită să fie ales, iar motivele, le știți, sunt multiple, le-am dezbătut în ultima lună de campanie. Însă, vă reamintesc unul: cu Klaus Iohannis președinte, România are garanția parcursului euroatlantic. Nu vrem un președinte care să ne întoarcă cu fața spre Moscova.

Referitor la rectificarea bugetară, eu nu pot să mă pronunț câți bani vor fi. Dar ce pot să vă spun că ce a găsit guvernul Orban, după Guvernul PSD, este un semi cataclism. Pe prognoza bugetară la venituri este deja un minus de 21 de miliarde, iar deficitul la 9 luni este 2,6%, neluând în considerare faptul că de 3 luni jumătate nu s-a plătit rambursarea la TVA. Rectificare va fi una care va ține cont de toate aceste date, dar și de necesitățile UAT-urilor și nu se va ține cont de coloratura de partid. Vă pot garanta că vor fi plătite proiectele în plată privind PNDL-ul. Însă fondul de dezvoltare de la Comisia de Prognoză, unde se semna din pixul lui Ghizdeanu, fiind promiși bani care nu există, evident că se va stopa.

Prim vicepreședintele PNL Neamț George Lazăr:

Felicit în primul rând organizațiile PNL din județul Neamț, care s-au bătut la baionetă, aș putea spune, pas cu pas, pentru a câștiga alegerile. Fie că vorbim de organizații în care avem primari liberali sau de organizațiile în care avem viceprimari, consilieri sau membrii zeloși care s-au bătut pentru câștigarea alegerilor. Felicit modul în care s-au organizat alegerile, alegeri organizate de PNL și Guvernul Orban, alegeri care s-au desfășurat fără incidente majore. PNL și Klaus Iohannis au fost cei care au fost promotorii identificării de soluții legislative ale votului din diaspora, care s-a desfășurat în condiții decente, fără cozi, fără umilirea fraților noștri din diaspora. Noi ne respectăm alegătorii și frații din diaspora.

Președintele Klaus Iohannis s-a opus asaltului făcut de cei de la PSD la adresa justiției și a statului de drept din România. PNL și președintele s-au opus la acest asalt care a fost dus constant de cei de la PSD la justiția din România. Președintele Klaus Iohannis va continua să apere valorile democratice.

PNL Neamț
Comunicat de presă

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0