[VIDEO] Preşedintele Klaus Iohannis: „O autostradă care să lege Moldova de restul ţării este absolut necesară”

[VIDEO] Preşedintele Klaus Iohannis: „O autostradă care să lege Moldova de restul ţării este absolut necesară”

 

 

Luni, 1 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, la deschiderea anului universitar la Iaşi, că o autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi este absolut necesară.

„Dincolo de educaţie, pentru a-şi valorifica întregul său potenţial, Iaşiul are nevoie şi de infrastructura care să îl transforme într-un important oraş european. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua pan-europeană de autostrăzi este de aceea absolut necesară. Neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze. Este inadmisibil ca distanţa Bucureşti – Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani. Toate aceste elemente, predictibilitate legislativă, o viziune de lungă durată în educaţie şi în cercetare, investiţii susţinute pentru acoperirea deficitului de infrastructură pot contribui decisiv la recâştigarea de către Iaşi a rolului său istoric de capitală regională şi pol european de dezvoltare”, a afirmat Iohannis, în aplauzele celor prezenţi.

Preşedintele României a participat, luni, la deschiderea anului universitar din centrul academic Iaşi. El a răspuns unei invitaţii venite din partea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care a marcat şi împlinirea a 205 ani de când Gheorghe Asachi înfiinţa prima clasă de ingineri hotarnici cu predare în limba română. La evenimentul care a avut loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” au fost prezenţi membrii comunităţilor academice, profesori şi studenţi de la toate cele cinci universităţi de stat din Iaşi.

 

(Intervenția șefului statului, după minutul 23)

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0