Preşedintele Ionel Arsene, invitat la Roman, la Spital

Preşedintele Ionel Arsene, invitat la Roman, la Spital

Dimensiune text

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03Discuţiile privind plata ultimei tranşe pentru aparatul de radiologie achiziţionat de Spitalul Municipal de Urgenţă Roman în colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ par a nu se mai termina. Preşedintele CJ, Ionel Arsene, spune că nu prea ar mai fi de datoria sa să achite aparatul, considerând că acesta nu este nici măcar achiziţionat – deşi el este chiar şi instalat – şi crede că mai degrabă Primăria Roman ar putea să se implice pentru a achita restul sumei, adică 480.000 de lei.

Primarul Laurenţiu Leoreanu afirmă că, la început de an şcolar, când preşedintele CJ Neamţ s-a aflat la Roman, ar fi discutat despre o eventuală vizită a acestuia la Spital, să vadă clar şi documentele de achiziţie, şi aparatul şi, eventual, să se ia o ultimă decizie. Întrebat, în conferinţa de presă de luni, despre acest subiect, primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că i-a făcut o invitaţie preşedintelui Arsene, pentru ca, săptămâna aceasta, să vină la Roman pentru a obţine răspunsuri la întrebările sale.

„Deplasarea mea la CJ nu ar aduce nimic nou. Acest proiect a fost asumat de toţi preşedinţii de CJ de până acum, inclusiv de regretatul Culiţă Tărâţă, de Constantin Iacoban şi de doamna Emilia Arcan. Noi am făcut toate demersurile şi l-am invitat pe preşedintele Arsene să vină la Roman să vadă aparatul, faptul că este montat şi are toate avizele de funcţionare. CJ trebuie să fie partener cu toate localităţile”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Conducerea Spitalului Roman este cea care trebuie să vadă, acum, cum va achita, de la 31 august şi până în prezent, adică 21 de zile, penalităţile pentru faptul că, în conformitate cu contractul de achiziţie, aparatul nu s-a plătit integral. O întrebare la fel de bună este de ce se preferă să se aştepte un răspuns pozitiv de la CJ Neamţ în condiţiile în care conducerea unităţii medicale a declarat, în mai multe rânduri, că ar avea banii pentru plata ultimei tranşe din bani, cu riscul, evident, ca nimic din aparatura de pe alte secţii, solicitată de medici, să nu mai fie achiziţionată anul acesta.

Până una alta, cei care au de suferit sunt pacienţii, care nu au acces la un aparat modern de radiologie, dar şi Spitalul, pentru că nu poate încheia pe acest serviciu un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, deoarece aparatele în funcţiune şi-au depăşit cu mult vârsta „de pensionare” şi legea nu permite decontarea serviciilor.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0