Președintele Consiliului Județean vrea să rezolve problema podului de la Ion Creangă

Președintele Consiliului Județean vrea să rezolve problema podului de la Ion Creangă

 

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, vrea să se implice pentru a rezolva o problemă pentru care nici miniștrii Mediului care s-au perindat în ultimii zece ani pe la guverne nu au reușit să îi găsească soluție. De fapt, soluția ar fi fost simplă, dar nu a fost, probabil, una prioritară. Podul de la Ion Creangă se află iar în centrul atenției, pentru reabilitarea și punerea lui în siguranță fiind nevoie ca o porțiune de pădure din zonă să fie cedată din domeniul Romsilva către CJ sau administrația locală.

La finele săptămânii trecute, președintele Arsene a fost în vizită în teren și și-a asumat trecerea în proprietatea Consiliului Judeţean a bucății de pădure pentru a se putea consolida obiectivul. „Am fost azi în comuna Ion Creangă, acolo unde avem cel mai mare pod din reţeaua de drumuri judeţene din Moldova, respectiv 306 metri, care face legătura între Roman şi cinci localităţi nemţene (Ion Creangă, Icuşeşti, Valea Ursului, Oniceni și Bozieni, aproximativ 25.000 de locuitori). Din cauza schimbării cursului Siretului, mare parte din el este inutilizabilă. Deşi au mai fost făcute consolidări de-a lungul timpului, efectele incidentului tehnic din 1998, care a afectat unul din piloni, alături de schimbarea cursului Siretului, nu au putut fi rezolvate. Una dintre soluţiile pe care le voi propune e aceea de a iniţia discuţii cu cei de la Regia Naţională a Pădurilor pentru a trece în proprietatea Consiliului Judeţean o lizieră, în vederea schimbării cursului apei, astfel încât să se poată degaja zona şi să se intervină la pilonul cu probleme. De asemenea, o altă variantă ar fi ca, în proiectul de parteneriat cu Bacăul, de refacere a drumului până la Podul Turcului, să fie cuprins şi acest pod. De când am intrat în politică, o problemă despre care aud în continuu în Neamţ este cea a podului de la Ion Creangă, fără ca cineva să o rezolve. Pentru mine, identificarea unei soluţii pentru această problemă reprezintă o prioritate, deoarece sunt afectaţi zeci de mii de nemţeni”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

ionel-arsene-pod-siret-ion-creanga-1

ionel-arsene-pod-siret-ion-creanga-2

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • nelutu,podul cu pricina ar fi trebuit sa fie prioritatea nr 1 cand ai preluat mandatul ,la ce fel de identificare a solutiei te referi,caci solutia construciva cat si cea legala a fost idetificata de CULITA DUMNEZEU SA-L IERTE,vin alegerile si sta prost psd pe zona ion CREANGA????