Prima paginăSocialReligie

Preotul Valentin Băltoi a fost instalat paroh la Biserica Sfinţii „Constantin şi Elena”

Dimensiune text

baltoi01PS Ioachim Băcăuanul a mulţumit preotului Remus Scântee pentru cei 33 de ani de activitate în parohie.

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, s-a aflat, în ultima duminică a anului 2013, în mijlocul credinicioşilor din Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Roman. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi, aducând mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite şi subliniind importanţa omagierii a 1700 de ani de libertate de manifestare a credinţei promulgată prin Edictul din 313 de la Mediolanum, de către împăratul Constantin cel Mare.

În cuvântul de învăţătură, rostit după citirea textului Sfintei Evanghelii, PS Ioachim Băcăuanul a făcut referire la sărbătoarea Naşterii Domnului: „Sunt taine nepătrunse, neînţelese de mintea noastră limitată. Motivul întrupării Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost acela de a ne ridica pe noi la starea de fii ai lui Dumnezeu prin har. Evenimentele pe care le retrăim în perioada Crăciunului ne aduc în faţa Pruncului Hristos, Dumnezeu făcut om, la peştera sărăcăcioasă a Betleemului”.

La finalul slujbei, PS Ioachim Băcăuanul a adus gânduri de mulţumire şi recunoştinţă preotului Remus Scântee, pentru întreaga activitate desfăşurată la această parohie timp de 33 de ani, care, „ajuns la vremea pensionării, considerăm că va fi un adevărat părinte duhovnicesc pentru fiii spirituali ai bisericii”.

Ierarhul a mulţumit şi preotului Eugen Gorbănescu pentru modul în care a ştiut să colaboreze şi să slujească biserica şi l-a prezentat pe noul paroh, preotul Valentin Băltoi, care a slujit în comuna Icuşeşti, căruia i-a încredinţat activitatea administrativă, pastoral-misionară şi gospodărească a acestei parohii, dar şi înalta responsabilitate de consilier cultural la Centrul Eparhial, începând cu 1 noiembrie 2013.

Preotul Băltoi a spus în faţa ierarhului că va încerca să împlinească, prin râvnă şi devotament, slujirea la care a fost chemat din milostivirea lui Dumnezeu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0