HomeSocialReligie

Preotul din Sagna construieşte un aşezământ social

Construcţia va fi ridicată pe terenul unde a funcţionat fosta şcoală a satului. 50 de persoane vor beneficia de acest aşezământ realizat din fonduri europene.

Părintele Vasile Anghel (foto), din Sagna, şi-a propus construirea unui aşezământ social-filantropic lângă lăcaşul de cult din sat la care slujeşte de 29 de ani. „Vreau să ridic în localitatea Sagna un aşezământ destinat semenilor aflaţi în suferinţă. Este un proiect la care mă gândesc de mai multă vreme. Țin foarte mult să realizez acest proiect şi nu mă las până nu-i dau viaţă”, spune părintele Vasile Anghel, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” din satul Sagna.

Până când proiectul va deveni realitate, părintele Anghel poartă discuţii cu administraţia publică locală pentru cedarea către Fundaţia „Sfântul Nicolae” din Sagna, al cărui preşedinte este parohul bisericii, a unui teren aflat în proprietatea Primăriei Sagna. „Există un teren, lângă biserică, unde a funcţionat fosta şcoală a satului. Pe acest teren, în suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, îmi propun să ridic acest aşezământ. Am o colaborare foarte bună cu Primăria Sagna şi cred că voi primi sprijin în demararea acestui proiect”, a explicat părintele Anghel.

Aşezământul social-filantropic va deservi, spune iniţiatorul proiectului, 50 de persoane – copii sau bătrâni. „Realizarea acestui proiect va reprezenta împlinirea mea misionară, ca preot şi ca duhovnic. Dacă sprijinul pentru suferinţa aproapelui nu vine de la preot, este puţin probabil că ar mai putea veni din altă parte, în contextul situaţiei actuale a societăţii”, a spus iniţiatorul proiectului.

Finanţarea aşezământului va fi făcută din fonduri europene. Odată ce problema terenului va fi rezolvată, părintele Anghel va întocmi un proiect şi va aştepta deschiderea unei linii de finanţare pentru a-l depune.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Emilia 10 ani ago

    Sa dea Dumnezeu sa se realizeze un astfel de proiect, pentru ca e necesar un asezamant social! In general oamenii se duc la manastire sa-si gaseasca linistea. Am vazut multe femei batute, pleacate, cu copii mici in brate si gazduite cate terei zile cat e obiceiul pe la manastiri caci acolo primesc un blid cu mancare calda iar cand se duc la culcare nu mai sunt haituite si asta face mult.Consider ca parintele a gandit un model autentic de protectie sociala asa cum faceau sfiintii si cum mai exista in putine locuri prin tara si trebuie sustinut!

  • adrian 10 ani ago

    o scoala nu ar construi numai biserici plinde de pedofili si alte minuni sigur nu ale lui dumnezeu