Preoții se întorc, după 20 de ani, la liceu

Preoţii care au absolvit în urmă cu 20 de ani Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” s-au revăzut sub spectrul nostalgiei.

Promoţia 1995 a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” s-a revăzut după 20 de ani de la absolvire, în incinta instituţiei în care s-a format. Preoţi cu har, astăzi, aceştia au depănat amintiri sub impactul nostalgiei. Foştii profesori, în frunte cu preotul Mihăiţă Popovici, au ţinut să le fie aproape, ca întotdeauna. Nu a lipsit nici primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, care le-a predat matematica o perioadă.

revedere 02„Mă bucur că aţi revenit în instituţia pe care aţi absolvit-o acum 20 de ani. Momente de emoţie, momente de bucurie, pentru că ştim cu toţii cât de importanţi sunt anii petrecuţi în liceu. Ani care contribuie la formarea profesională iniţială a fiecăruia, şi aceasta cu atât mai mult când este vorba de învăţământul vocaţional şi, implicit, seminarial. De asta sunt convins că aţi revenit aici cu o deosebita bucurie”, a spus Gheorghe Smerea, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”.

Rând pe rând, vizibil emoţionaţi de momentele pe care le trăiesc împreună, preoţii şi-au amintit de micile năzdrăvănii, dar şi de efortul depus pentru a înţelege cât mai bine tainele preoţiei. „Este o întâlnire sub spectrul emoţiilor şi amintirilor multe, care se derulează cu repeziciune şi nostalgie. Din păcate, la final constatăm că nu s-au derulat în totalitate şi că încă au rămas multe neamintite şi nespuse. 20 de ani în faţa veşniciei este ceva de neimaginat, dar în vremelnicia noastră înseamnă mult şi mă bucur că ne revedem”, a spus Părintele Nicolae Hurjui, director, la acea vreme, al liceului.

Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a dorit şi el să fie alături de foştii elevi, de care şi-a adus aminte cu plăcere. Edilul le-a predat matematica o perioadă şi regretă că nu a putut să le fie acestora profesor pe întreaga perioadă a liceului. „Această revedere va rămâne întotdeauna ca o fotografie frumoasă în pleiada activităţilor dumneavoastră. Îmi aduc aminte, aşa, ca prin aburul vremurilor deja îndepărtate, de începutul carierei mele, şi îmi aduc aminte de o generaţie foarte bună – fără act de complezenţă spun acest lucru. Știu că eraţi o serie foarte deschisă, foarte şugubeaţă. Și acum îmi aduc aminte de unele glume, de unele încercări de a patina mai mult în curbă, dar într-un mod frumos. Mie mi-a părut rău că nu am putut să vă duc mai departe – şi chiar am avut o tristeţe, dar mai bine puţin şi bun, decât prost şi mult. Am încercat să vă arat şi o parte din frumuseţea matematicii, o parte socială, pentru că partea spirituală avea cine să vă înveţe. Vă felicit şi vă urez mult succes în viaţă şi să va reîntâlniţi după ani, că sunt momente plăcute. Îmi doresc să sugeraţi, la rândul dumneavoastră, copiilor sau celor pe care îi aveţi în păstorire, gândul că, dacă faci bine, o să găseşti tot bine. Doamne ajută!”, a declarat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0