Prima paginăReligie

Preoții combat alcoolismul

Dimensiune text

Protopopiatul Roman a organizat o dezbatere despre dependența de alcool. În cadrul manifestării s-a discutat despre rolul pe care preoții îl au în activitatea de prevenție și intervenție în cazul consumului excesiv de alcool.

 

 

Joi, 16 februarie, Protopopiatul Roman a găzduit workshop-ul cu tema „Dependența de alcool – o boală a sufletului și trupului”, susținut de reprezentanții Centrului pentru Excelență în Domeniul Resurselor Umane CEDRU Bacău: psiholog Alina Vleangă și consilier preot Liviu Burlacu. 15 preoți din Protopopiatul Roman au discutat cu invitații despre dependența de alcool ca boală bio-psiho-socio-spirituală, despre cercul vicios al consumului, schema depășirii pragului de dependență prin pierderea autocontrolului, despre alcoolism ca boală de familie și conceptul de codependență.

Modul de lucru a fost unul interactiv, s-au făcut exerciții individuale și pe echipe, discuții libere și problematizări. Una din temele de interes pentru participanți, abordată în a doua parte a workshop-ului, a fost rolul pe care îl are preotul în activitatea de prevenție și intervenție în cazurile de consum abuziv de alcool sau a dependenței de droguri. S-au discutat competențele și abilitățile de consiliere spirituală pe care preotul trebuie să le dețină pentru a comunica într-un mod terapeutic cu persoanele alcoolice și familiile lor. De asemenea, s-a hotărît, de comun acord, o strategie de intervenție în parohii, pentru a-i informa pe enoriași despre problematica alcoolismului și a tipului de terapie ce se adresează acestor persoane„, a spus preotul Florin Țuscanu, protopop de Roman.

CEDRU Bacău a luat ființă în cadrul proiectului strategic FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, proiect implementat de Federația Filantropica, împreună cu Patriarhia Română, Instituția Formation Integral și Global Commercium Development SRL.COMENTARII

WORDPRESS: 0