Preoţi noi în parohii

Dimensiune text

Preotul Gheorghe Smerea a fost numit paroh al bisericii din Horia

Preotul Gheorghe Smerea a fost numit paroh al bisericii din Horia

Schimbările au fost făcute de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi au intrat în vigoare la 1 noiembrie.

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a făcut, începând cu 1 noiembrie, noi numiri şi transferuri de preoţi în Eparhia Roman. Preotul Valentin Băltoi, parohul bisericii din localitatea Icuşeşti, a fost numit consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Preotul Gheorghe Smerea, parohul bisericii din localitatea Stejaru, comuna Ion Creangă, a fost numit paroh al bisericii din localitatea Horia. Acesta îl va înlocui pe preotul Constantin Pătrăuceanu, care a ieşit la pensie. Tot la Horia a fost transferat şi preotul Adrian Cătălin Bibiruş, care a activat în localitatea Hociungi, comuna Moldoveni. Cei doi preoţi vor sluji alături de preotul Petru Hrestic.

Noul preot de la biserica din localitatea Stejaru este Tiberiu Roşu.

Tiberiu Roşu, în vârstă de 24 de ani, a absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Roman şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Tânărul va trebui să-şi împartă timpul între parohie, Facultatea de Istorie din Iaşi, unde este în anul II la master în „Istoria comunismului în România”, şi activităţile culturale pe care le derulează în cadrul Societăţii Culturale „Clepsidra” din Roman.

Preotul Constantin Valeriu Segneanu a fost hirotesit duhovnic luni, 11 noiembrie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. Acesta îşi va desfăşura activitatea şi în cadrul Liceului Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din Roman. „Părintele Segneanu va săvârşi slujbe în cadrul programului liturgic de la liceu”, a explicat preotul Gheorghe Smerea, directorul liceului.COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • cetatean 7 ani

  Oare-i moral sa vorbesca „domnul” Smerea despre propria numire?
  De ce n-a spus si despre numirea preotului Baltoi la biserica „Sf Constantin”
  prin iesirea la pensie a parintelui Scanteie?
  Vrem mai multa smerenie din partea slujitorilor bisericii care ar trebui sa fie modele.
  Din pacate nici aici nu mai gasim modele.

  • Cetatean 7 ani

   „Domnul” in ghilimele? Serios? Daca tie ti se pare ca domnul smerea a discutat numai despre el, înseamnă ca nu stii sa citești un articol! Felicitări , DOMNULE Smerea, pentru noul post .

 • cetatean 7 ani

  Si tocmai a inceput Postul Craciunului.
  Sa facem cum cice „popa” si nu cum face „popa”.

 • LUCA 7 ani

  Biserica este singura institutie alimentata de la bugetul de stat in care numarul de locuri de munca este fara numar, fara numar, care nu cunoaste notiunea de „bon fiscal” si care concureaza neloial economia prin activitatile ei economice (brutarii,ateliere de croitorie, fabrici de lumanari, tipografii, agentii de turism etc), dar care nu depune destul efort in acttiunile filantropice si de indrumare spirituala a copiilor si tinerilor ca daca ar fi s-ar cunoaste,nu?

  • Me. 7 ani

   Mda, o sa si primești bon fiscal ca ai cumpărat niste lumanari ! :))))

 • Anonim 7 ani

  Comentariile sunt rautacioase, tipice unor oameni fara vlaga.
  Felicitări, domnule Smerea, pentru funcția noua.

  • Add 7 ani

   Doamne, iarta-i ca nu stiu ce fac… sau ce spun. Rautati specifice din pacate romanilor. In loc sa ne aparam credinta, ortodoxia si neamul noi le ponegrim. Singuri ne facem rau…si personajele se stiu.

 • PPPPPP 7 ani

  Preotul sa fie preot ,
  sa mearga la biserica zi de zi , sa discute cu enoriasii, sa indrume pe cei nevoiasi , sa faca acte de binefacere, sa ne arate oamenilor de rand ca intradevar EI sunt in slujba Domnului………………………………., fara cuvinte Doamne ajuta ne! si ne iarta .