Prima paginăEducatie

Premiul I pe țară pentru un elev de la „Danubiana”

Dimensiune text

Mariana Simon a obținut premiul I la olimpiada națională de tehnologii – domeniul industrie alimentară.

 

 

Mariana Simon, elevă în clasa a XIII-a rută progresivă la Colegiul Tehnic „Danubiana”, a obținut premiul I la olimpiada națională la tehnologii, în domeniul industriei alimentare. Întrecerea celor mai buni elevi din țară în acest domeniu s-a desfășurat la Focșani, la începutul lunii aprilie.

Navetistă și provenită dintr-o familie modestă, Mariana este „abonată” la olimpiadele și concursurile școlare, dovedind că munca susținută, curajul și ambiția stau la baza succesului.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

„Mariana Simon este un exemplu de perseverență, conștiinciozitate și ambiție, un model demn de urmat și de restul elevilor, un copil care în acest an școlar a avut o singură absență. Pentru ea, participarea la această olimpiadă a fost mai mult decît un concurs. S-a întors cu un premiu care îi asigură un loc la o facultate de profil, cu o experiență de viață bogată, cu amintirea unui spectacol de teatru și cu impresii deosebite din toate locurile vizitate. Trebuie menționat faptul că la succesul elevilor noștri contribuie și dotarea tehnică deosebită pe care o avem în școală, dar și activitatea susținută a colectivului de cadre didactice care s-au ocupat de pregătirea specială a copiilor pentru concurs”, a spus profesoara Cristina Avădănii, director al Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Liceul romașcan a mai avut două participante la concurs – Ana Maria Balint, la clasa a XII-a, precum și Mihaela Stan, la clasa a XIII-a ruta progresivă – care, deși au obținut rezultate bune la proba teoretică și la cea practică, nu s-au aflat printre premianți. Fetele au fost însoțite la concursul găzduit de Colegiul Național „Vasile Cotea” din Focșani de profesoara Ioana Neagu. Tot de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au fost și reprezentantele județului Neamț la întrecerea destinată celor mai buni elevi viitori tehnicieni în industria textilă. La competiția găzduită de Grupul Școlar „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud – județul Alba au participat Mihaela Sechel, clasa a XII-a rută progresivă și Ionela Daniela Balint, clasa a XIII-a rută progresivă, însoțite de profesoara Mariana Vacaru. Deși rezultatele obținute de acestea la proba practică au fost foarte bune, notele de la proba scrisă nu le-au permis să se numere printre premianții competiției.

COMENTARII

WORDPRESS: 0