Premii pentru romaşcane la „Cultură şi spiritualitate românească”

Eliza Donici şi Simona Miron au obţinut premii speciale la faza naţională a Concursului de literatură română şi religie „Cultură şi spiritualitate românească”.

Simona Miron

Simona Miron

Eliza Donici, elevă în clasa a VI-a la Școala „Vasile Alecsandri”, şi Simona Miron, clasa a VIII-a la Școala „Mihai Eminescu”, au obţinut câte un premiu special la faza naţională a concursului „Cultură şi spiritualitate românească”, care a avut loc la Bârlad, pe 9 şi 10 mai. Ambele fete s-au clasat în primii zece participanţi, la  nivelul lor de studiu. Simona Miron este pregătită de profesorii Ana Maria Băetanu, la limba română, şi Alexandru Lezeu, la religie, iar Eliza Donici le are ca profesoare pe Liliana Moldoveanu, la limba română, şi Cristina Popa, la religie. Concursul presupune cunoştinţe de limba română, dar şi de religie.

„A fost un concurs dificil, cu subiecte care necesitau nu doar cunoştinţe de limba română şi scriere creativă, ci o cultură generală bogată şi capacitate de interpretare. Membrii Comisiei Centrale a concursului au spus, la festivitatea de premiere, că au întâlnit lucrări comparabile cu cele de la bacalaureat, prin profunzimea ideilor şi modalitatea de abordare a subiectelor, deşi concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu, pe două secţiuni, una pentru elevii de clasa a V-a şi a VI-a şi una pentru elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a. În aceste condiţii, premiile obţinute de fetele noastre sunt cu atât mai importante şi reprezintă o promisiune, în acelaşi timp, pentru ediţiile viitoare”, a spus profesoara Liliana Moldoveanu, de la Școala „Vasile Alecsandri”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0