Premii pentru cititorii lui Eminescu

Dimensiune text

La Școala „Mihai Eminescu” a avut loc vineri, 1 februarie, într-un cadru festiv, premierea câştigătorilor celei de-a cincea ediţii a concursului de artă plastică „Culoarea versului eminescian”.

 

 

În cadrul concursului, copiii sunt invitaţi ca, prin tehnici diferite aparţinând artei plastice, să transmită mesajul unei poezii de Mihai Eminescu. La concurs s-au primit aproape 600 de lucrări, semnate de elevi din şcoli din judeţul Neamţ, dar şi din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Suceava, Satu Mare, Bacău şi Brăila, de la vârsta grădiniţei până la liceeni. La festivitate a fost prezent şi inspectorul şcolar Ilie Țedli, care a reprezentat Inspectoratul Școlar Judeţean. „Numărul mare de lucrări intrate în competiţie – care măsoară, de altfel, şi succcesul acestei manifestări – ne-a făcut să întârziem acest moment deosebit de plăcut pentru noi, festivitatea de premiere„, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”, în deschiderea festivităţii de premiere.

Premianţii romaşcani şi-au primit în mod personal diplomele, cei din afara oraşului urmând să îşi primească diplomele prin poştă. Indiferent dacă lucrările lor au fost sau nu remarcate prin calitate, toţi cei care au trimis lucrări au primit diplome de participare. „Am recunoscut cu multă plăcere printre participanţi nume şi şcoli care, deşi de află la mare distanţă de noi, au fost prezente cu lucrări la fiecare ediţie a concursului. Poate că nu toate lucrările participante la concurs au o valoare artistică deosebită, nu toţi copiii sunt talentaţi, dar, dincolo de valoarea artistică şi dincolo de premiul obţinut, faptul că aceşti copii l-au citit măcar odată pe Eminescu mi se pare cel mai mare câştig„, a spus profesorul Radu Popescu, iniţiatorul acestui concurs.

Cele mai multe dintre lucrările primite, aproape 300, fac obiectul unei expoziţii deschise pe holurile Școlii „Mihai Eminescu”. Un premiu special a fost acordat Mariei Căldare, de la Școala „Mihai Eminescu”, care a intrat în concurs cu o lucrare deosebită, o carte dedicată biografiei poetului, realizată din sute de suluri mici de hârtie colorată, în tehnica numită quiling.COMENTARII

WORDPRESS: 0