Premii pentru absolvenții cursurilor de antreprenoriat

Cele mai multe cereri de participare la cursurile de competențe antreprenoriale au venit din partea locuitorilor din satul Adjudeni.

Asociația de Inițiativă Locală Roman 2002, în calitate de furnizor de formare profesională, a finalizat sesiuni de formare profesională în comunele Rebricea (județul Vaslui), Horia, Adjudeni și Sagna (județul Neamț), Berești Bistrița (județul Bacău) și Răchiteni (județul Iași). Ca urmare, 188 de participanți la programele de formare profesională au susținut examenul de absolvire obținând certificarea CNPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților) în antreprenoriat. Au fost acordate 91 de premii, în valoare unitară de 180 de lei, absolvenților cursurilor de formare profesională din comunele Rebricea (județul Vaslui), Horia și Adjudeni (județul Neamț). Cele mai multe cereri de participare la cursurile de competențe antreprenoriale au venit din partea localnicilor din satul Adjudeni (județul Neamț), unde s-au desfășurat patru sesiuni, la care au participat 92 de persoane.

Organizatorii anunță că sunt încă locuri pentru cei care doresc să se înscrie la cursurile de formare profesională de inițiere în antreprenoriat, sănătate, securitate în muncă și dezvoltare personală în regiunea de Nord-Est, destinate șomerilor din mediul rural din județele Vaslui, Neamț, Bacău, Iași, Suceava, Botoșani. Pentru șomerii din mediul rural, aceste cursuri sunt gratuite. Cursurile de „Inițiere în antreprenoriat, sănătate și dezvoltare personală” sunt organizate în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă în comunități rurale”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.


COMENTARII

WORDPRESS: 0