Premierul canadian Justin Trudeau i-a mulțumit europarlamentarului nemțean Sorin Moisă pentru rolul său în adoptarea tratatului CETA

Premierul canadian Justin Trudeau i-a mulțumit europarlamentarului nemțean Sorin Moisă pentru rolul său în adoptarea tratatului CETA

Vlad Ciurea, schimbat din funcția de subprefect
Victor Ponta și Crin Antonescu sosesc la Roman
Vicepreședinte PNL Laurențiu Leoreanu: „Administrațiile locale trebuie să intre în grevă dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate”

 

Premierul canadian Justin Trudeau s-a întâlnit joi, 16 februarie, la Bruxelles, cu europarlamentarul nemțean Sorin Moisă. Întâlnirea a avut loc în contextul semnării, miercuri, de către Parlamentul European, a tratatului de liber-schimb între Uniunea Europeană și Canada (CETA – Comprehensive Economic and Trade Agreement), unul dintre artizanii acordului fiind europarlamentarul nemțean Sorin Moisă, responsabil pentru tratatul comercial dintre UE și Canada din partea Grupului social-democrat din Parlamentul European.

Vizita lui Justin Trudeau în Parlamentul European a fost apreciată ca istorică, Justin Trudeau fiind primul premier canadian care se adresează Parlamentului European.

„Ieri, la Strasbourg, am avut o scurtă, dar foarte călduroasă întâlnire cu Premierul canadian, Justin Trudeau, după discursul acestuia în Parlamentul European. Trudeau mi-a mulțumit pentru rolul în bătălia pentru adoptarea CETA. I-am răspuns că nu am făcut decât ceea ce am crezut că este bine pentru Europa și relația trans-atlantică. Eu i-am mulțumit pentru prezența în această sesiunea a plenului Parlamentului European, idee la care am lucrat împreună cu Ministra de Externe canadiană, Chrystia Freeland, și pentru un discurs care arată înțelegerea rolului esențial al Uniunii Europene în sânul lumii occidentale. I-am urat să poată avea grijă de Canada în contextul complicat în care ne aflăm, urmând ca noi, pe partea europeană, să avem grijă ca Europa să facă și ea față încercărilor la care este supusă”, a precizat europarlamentarul Sorin Moisă într-un mesaj postat pe pagina sa oficială.

Sorin Moisa Justin Tudeau 2

Foto: facebook – Sorin Moisă

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!