Premiere de weekend la Teatrul „Bacovia” din Bacău și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

Premiere de weekend la Teatrul „Bacovia” din Bacău și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

Dimensiune text

 

Iubitorii de teatru pot urmări, în acest sfârșit de săptămână, două piese în premieră, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău și a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

teatrul bacovia - cu sufletul nu-i de glumitTeatrul Municipal „Bacovia” prezintă vineri, 10 februarie (avanpremieră), și duminică, 12 februarie (premieră), începând cu ora 18.00, piesa „Cu sufletul nu-i de glumit”, de Dimitri Dinev, în regia Sorin Militaru. „Bulgăroaica Pavlina Stavreva (Daniela Vrînceanu) plânge la căpătâiul bărbatului ei Nicodim (Adi Hostiuc), mort într-un accident de muncă pe șantier. La priveghi vin patru colegi de muncă ai mortului și anume: austriacul Josef Schutt (Florin Zancescu), românul Virgil (Dumitru Rusu), bulgarul Zeko Zekov (Bogdan Buzdugan) și sârbul Bora Soric (Matei Bogdan). Mai apar și o bocitoare de profesie și… o stripteuză din Ucraina. La priveghi, toți aceștia mănâncă, beau pentru sufletul celui plecat, rememorează amintiri de pe șantier… și petrec așa cum numai ei știu. Ce mai, atmosfera obișnuită a unui priveghi în spațiul balcanic, cu o turnură neobișnuită pe care vă lăsăm să o descoperiți duminica aceasta”, anunță reprezentanții Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău. Prețul biletelor este de 30 de lei – sală, 8 lei – elevi, studenți, 15 lei – pensionari, 35 de lei – lojă.

teatrul tineretului - ghimpl netotulTot în acest weekend, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț prezintă premiera „Ghimpl-Netotul” după Isaac Bashevis Singer, regia și adaptarea scenică: Daniel Iordan. Reprezentaţiile vor avea loc sâmbătă şi duminică (11 şi 12 februarie), de la ora 19.00, la Sala Studio „Corneliu – Dan Borcia“. „Pornind de la povestirea Ghimpl-Netotul, Daniel Iordan a conceput o farsă dramatică, cu accente de comedie neagră, care se oprește cu un pas înainte de derizoriu, acolo unde emoția și suferința dau valoare umanului. Replica citată mai sus îi aparține rabinului la care Ghimpl merge pentru a cere sfat, când nu mai suportă farsele la care îl supun cei din jurul său. Însă Ghimpl nu e prost. E doar un om absolut bun, într-o lume de ticăloși. El «toate le rabdă», sperând și iertând la nesfârșit. Bunătatea brutarului Ghimpl este un aluat bine dospit care a acoperit toate golurile ființei lui. Teatrul Tineretului vă invită la o meditație despre bunătate. Mărunțișul vieții omului bun și disprețuit pentru bunătatea lui este acea comoară ascunsă în zidul de indiferență și răutate al lumii”, afirmă, în prezentarea piesei, Raluca Naclad, consultant artistic. Biletele costă 20 de lei, cu reducere de 50% pentru elevi şi studenţi.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0