Premieră la Garda Financiară Neamț

Comisarii nu au întocmit nici o sesizare penală pentru evaziune fiscală, în luna august.

În luna august, comisarii de la Garda Financiară Neamţ au înregistrat o premieră. A fost prima lună din acest an, când comisarii nu au întocmit nicio sesizare penală pentru evaziune fiscală. Cu un efectiv de cinci comisari, Garda Financiară Neamţ a controlat 92 de agenţi economici, mai puţin de jumătate faţă de aceeaşi lună a anului trecut. La 51 dintre aceştia s-au constatat abateri pentru care comisarii au dat amenzi în valoare de 37.300 de lei. Cele mai multe abateri s-au înregistrat în târguri, pieţe şi oboare, acolo unde au fost aplicate 25 de sancţiuni în valoare de 19.800 de lei. În luna august, fiecare comisar a adus la bugetul de stat 5.790 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • culai 6 ani

  Chiar nu inteleg dece comisarii se indreapata catre producatorii din pite si targuri cand marea evaziune are loc ,in vazul tuturor, in toate magazinele Romanului. In cartierul meu [Smirodava] nici-un magazin nu emite bonuri fiscale decat daca-i ceri imperativ.Aceeasi situatie ,dar permanent se intampla la magazinul de materiale de constructii,[sMIRODAVA COLT CU EACAT. TEODOROIU], care mai nou a deschis si o „bomba” unde se practica in totalitate evaziune prin neeliberarea de bonuri fiscale. SituTIA NU ESTE NOA AICI CI DE ANI DE ZILE. nU INTELEG CUM NU SE FORMALIZEAZA GARDA!?. nU CUMVA SI GARDIENII SI AMICII LOR AU NEVOIE DE MATERIALE DE CONSTRUCTII??.Altfel nu-mi explic.Astept un articol pe aceasta tema.Multumesc.

 • complaceanu 6 ani

  Era cumva firesc să se întâmple aşa ceva la un moment dat…sunt de toată jena aceste jeguri umane: comisarii gărzii financiare şi să mă explic de ce ced eu asta.

  Vor controla pe cine doresc şi când au ei chef, atât timp cât în toate locaţiile unde se face evaziune muncesc romaşcani:
  – complexul Favorit (focarul cel mai purulent…gândiţi-vă că ”rezistă” între Kaufland şi Plus de ceva ani de zile);
  – Casa ”Afacerilor” (hahaha ce de afaceri frate !);
  – toate locaţiile cu standuri comerciale;
  – majoritatea brutăriilor;
  – 98% din restaurant şi baruri;
  – 100% din chioşcurile de catier;
  – magazinele de material pentru construcţii;
  – florării;
  – piese auto;
  – cofetării (Ha ha Ha păi Tosca e sediul gărzii financiare la Roman).
  ….mai este nevoie să continui enumerarea?

  E un cerc vicios din care nu putem scăpa – chelnerul din restaurant care îţi aduce nota de plată scrisă de mâna, nu are cum să ceară bon fiscal când merge sa ia ulei ieftin din favorit sau haine de la standuri…….

  Ziarul de roman, cât o mai exista această instituţie puneţi şi voi o camera de luat vederi într-un apartament de lânga primarie….sa ”bată” pe Tosca, să vedeţi cum se ruleaza, pardon se controlează, contabilii (care ţin evidenţe la zeci de societăţi). Dar şşhh ! să nu ma spuneţi la Gardă.