Prima paginăPolitica

Premieră în administrație: consilier local îngrijorat de majorarea indemnizației

Premieră în administrație: consilier local îngrijorat de majorarea indemnizației

Dimensiune text

 

Octavian-Iosif Pârțac

Octavian-Iosif Pârțac

Un consilier local din comuna Tămășeni, Octavian-Iosif Pârțac, membru al PACT, s-a arătat îngrijorat de majorarea indemnizației de consilier.

„Din iunie 2016 şi până şi până în luna iulie 2017 am încasat ca indemnizație de consilier local de la Primăria Tămăşeni suma de 2.154 lei. Pentru şedința din iulie 2017, ca urmare a majorării salariilor din administrația publică locală la nivelul întregii țări, am încasat 407 lei. Adică aproape 20% din cât am luat într-un an întreg. Mă simt contrariat! Într-o țară în care toată lumea se plânge de lipsa banilor (mai ales în administrația publică)… Şi nu sunt ipocrit! Cui îi strică un ban în plus? Dar nu pot să nu mă gândesc că nu doar eu am încasat indemnizația mărită. Sunt atâția şi atâția consilieri locali în toată țara. Cine susține în final aceste creşteri de salarii şi indemnizații? Miza acestor creşteri salariale pare a fi dorința partidului aflat la guvernare de a atrage de partea sa cât mai mulți din funcționarii publici din primării. PS: De la 1 ianuarie 2018 se anunță o mărire cu 25% a salariilor angajaților din sistemul bugetar”, a scris Octavian-Iosif Pârțac într-o postare pe rețeaua de socializare.

Mesajul acestuia a fost sprijinit de deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, fost coleg în cadrul PACT cu alesul local din Tămășeni. „Transparența financiară este foarte importantă. Și în administrația din mediul rural. Octav Pârțac este primul consilier local din mediul rural care vorbește deschis despre banii pe care îi primește în această calitate și despre majorările acestei indemnizații. O comună cu aproximativ 7.000 de locuitori poate cheltui lunar în jur de 1.500 € pe indemnizațiile consilierilor locali. Pentru România și pentru nevoile noastre este mult. Te întrebi cum poți să transparentizezi activitatea consilierul local din comunitatea ta? Întreabă-i pe aleșii locali cu cât și-au mărit indemnizațiile și ce muncă prestează pentru acești bani. Sunt bani publici și trebuie să știm cum se cheltuiesc aceste fonduri raportat la nevoile noastre”, a menționat deputatul Iulian Bulai.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0