Prima paginăEducatie

Premiate pentru că își iubesc orașul

Dimensiune text

premiante meleaguri natale 2504Trei fete de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” au făcut cunoscute frumusețile orașului Roman în toată țara. Pentru lucrările lor, au fost răsplătite cu premiul I la concursul de creație artistică și plastică „Meleaguri natale”, desfășurat în cadrul proiectului educațional național „Prietenie și cunoaștere”.

 

 

Cele trei artiste sunt Andreea Tabarcea, Teodora Grăjdeanu și Laura Munteanu (foto), care au intrat în concurs cu reprezentări ale câtorva obiective turistice ale orașului, dar și cu un colaj reprezentat din imagini ale orașului, decupate și lipite pe un fond pictat de ele.
„Scopul acestei activități a fost acela de a-i face pe elevi conștienți de frumusețea plaiurilor natale, de a le cultiva dragostea pentru locul în care trăiesc, dar și de a le dezvolta abilitățile de a-și pune gândurile pe hârtie sau de a picta cele mai frumoase imagini din viața comunității în care trăiesc zi de zi. Cunoașterea locului în care trăiesc are pentru elevi o importanță deosebită, în cadrul procesului complex și îndelungat de formare a personalității lor”, a spus profesoara Mihaela Dana Rusu, care a coordonat lucrările elevelor.

În concurs au intrat cu lucrări elevi și profesori din 35 de județe din țară.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0