Premiat de inspectorul care l-a scos „pe tușă”

Profesorul Constantin Gheorghe (foto), fost director al Școlii Trifești, a fost premiat la Gala Excelenței în învățămînt pentru activitatea din întreaga carieră.

 

 

Constantin Gheorghe spune că premiul pe care l-a primit are pentru el mai multe semnificații. „M-am bucurat foarte mult să primesc acest premiu, pentru că a fost, în primul rînd, o recunoaștere a muncii și a valorii. Pe de altă parte, contextul în care am fost premiat a fost unul special pentru mine, în care au fost marcate două momente importante din activitatea mea la catedră. În cadrul aceluiași eveniment a fost premiat și primul inspector general al județului Neamț, domnul Jean Crăciun, cel care, în 1968, m-a numit pentru prima dată în funcția de director. Premiul l-am primit din mîna inspectorului general Luminița Vîrlan, cea care m-a scos la pensie, tot din funcția de director„, a spus profesorul Constantin Gheorghe.

Acesta a reușit performanța de a petrece 43 de ani din carieră într-o funcție de conducere, rezistînd tuturor schimbărilor de natură politică. Și, deși, în 43 de ani de muncă, a fost martorul a multe schimbări legate de viața școlii, nu toate în favoarea omului de la catedră, spune că oricînd ar lua-o de la capăt. „Am rezistat atîția ani în funcție fără să fac politică, făcînd numai politica școlii. Secretul conducerii unui colectiv este acela de a ști să pui fiecare om acolo unde îi e locul. Chiar și în condițiile de astăzi, cînd statutul profesorului nu mai e comparabil cu acela de cînd mi-am început activitatea, aș lua-o de la capăt. Tot ceea ce am făcut în acești ani mi-a adus mulțumire sufletească„, a spus profesorul pensionar Constantin Gheorghe.


COMENTARII

WORDPRESS: 0