Premiat de inspectorul care l-a scos „pe tușă”

Diplome pentru premianții de la „Miron Costin”
Școala „Alexandru Ioan Cuza” este câștigătoarea campaniei SETS
Consilierii romașcani au primit cadou tablete

Profesorul Constantin Gheorghe (foto), fost director al Școlii Trifești, a fost premiat la Gala Excelenței în învățămînt pentru activitatea din întreaga carieră.

 

 

Constantin Gheorghe spune că premiul pe care l-a primit are pentru el mai multe semnificații. „M-am bucurat foarte mult să primesc acest premiu, pentru că a fost, în primul rînd, o recunoaștere a muncii și a valorii. Pe de altă parte, contextul în care am fost premiat a fost unul special pentru mine, în care au fost marcate două momente importante din activitatea mea la catedră. În cadrul aceluiași eveniment a fost premiat și primul inspector general al județului Neamț, domnul Jean Crăciun, cel care, în 1968, m-a numit pentru prima dată în funcția de director. Premiul l-am primit din mîna inspectorului general Luminița Vîrlan, cea care m-a scos la pensie, tot din funcția de director„, a spus profesorul Constantin Gheorghe.

Acesta a reușit performanța de a petrece 43 de ani din carieră într-o funcție de conducere, rezistînd tuturor schimbărilor de natură politică. Și, deși, în 43 de ani de muncă, a fost martorul a multe schimbări legate de viața școlii, nu toate în favoarea omului de la catedră, spune că oricînd ar lua-o de la capăt. „Am rezistat atîția ani în funcție fără să fac politică, făcînd numai politica școlii. Secretul conducerii unui colectiv este acela de a ști să pui fiecare om acolo unde îi e locul. Chiar și în condițiile de astăzi, cînd statutul profesorului nu mai e comparabil cu acela de cînd mi-am început activitatea, aș lua-o de la capăt. Tot ceea ce am făcut în acești ani mi-a adus mulțumire sufletească„, a spus profesorul pensionar Constantin Gheorghe.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!