Premiantă, cîntă la flaut și îi place să gătească

Dimensiune text

Izabela Dina (foto), din Cordun, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Danubiana”, la profilul servicii și, de cînd este liceană, a luat doar premiul I.

 

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

Nu i-a fost prea greu, avînd în vedere că îi place foarte mult să învețe și nu consideră o corvoadă nici prezența zi de zi la ore și nici pregătirea lecțiilor de fiecare zi. Asta în condițiile în care nici acasă nu stă degeaba. Pentru că tatăl său lucrează în străinătate, Izabela „ține casa” împreună cu mama sa și cu fratele ei mai mic, elev de școală generală. Mai are o soră, proaspătă studentă la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Este o elevă inteligentă, sensibilă, preocupată permanent atît de studiu, cît și de artă, demonstrîndu-și talentul artistic prin interpretarea la flaut a unor partituri cunoscute la manifestările cultural – artistice care s-au desfășurat la școală„, a spus profesoara Claudia Ștefănescu, diriginta Izabelei.

Calitățile sale au ajutat-o să obțină Premiul II la Concursul de dezbatere literară organizat în școală și la concursul de cultură generală. În timpul liber, îi place să cînte la flaut. Nu a urmat cursuri la vreo școală de muzică. A învățat mai mult singură, după ce a fost fascinată cînd a ascultat pentru prima dată acest instrument la biserica pe care o frecventează. „Încă nu m-am hotărît ce profil să urmez în viitor. Îmi plac foarte mult copiii, aș putea să fiu profesoară, dar, în același timp, îmi place foarte mult să gătesc, să experimentez în bucătărie. Am făcut de foarte multe ori prăjituri, mi-au ieșit foarte bine și, apoi, le-am împărțit cu prietenii. M-am gîndit de multe ori că aș putea transforma acest hobby în meserie„, spune Izabela.


Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0