Preliminarii CE 2015 – U19: România învinge Slovacia, în al doilea meci de vineri

Dimensiune text

Vineri, 17 aprilie, în cadrul turneului de calificare la Campionatul European de handbal 2015 – categoria de vârstă sub 19 ani (U 19), grupa a treia preliminară, turneu care se desfăşoară în acest weekend în Sala Sporturilor din Roman, naționala României a învins Slovacia cu scorul de 27 – 21, la pauză 11 – 8, într-un meci disputat de la ora 19.00.

Meciul a fost arbitrat de Michail Mertinian și Evangelos Syrepisios, din Grecia. Observator din partea EHF a fost slovenul Darko Repensek.

Serbia a învins Kosovo în primul meci al zilei, disputat de la ora 17.00, cu scorul de 40 – 12.

Sâmbătă, ziua a doua a turneului, se vor disputa partidele România – Serbia (ora 17) și Slovacia – Kosovo (ora 19).

La turneul final, care va avea loc în Spania, în perioada iulie – august 2015, se vor califica primele două clasate din fiecare dintre cele cinci grupe preliminare de câte patru echipe, plus alte trei formaţii clasate pe primul loc din celelalte trei grupe de câte trei echipe. Spania, Suedia şi Rusia au asigurată participarea în faza finală a competiţiei continentale. Spania este ţara organizatoare, Suedia şi Rusia au echipe medaliate cu aur şi argint în precedenta ediţie a Campionatului European, la categoria de vârstă U 17 (sub 17 ani), în 2013.

Componenţa celorlalte grupe preliminarii ale CE U19: (I) Muntenegru, Olanda, Islanda, Macedonia; (II) Norvegia, Cehia, Lituania, Feroe; (IV) Danemarca, Polonia, Belarus, Ucraina; (V) Portugalia, Franţa, Grecia, Israel; (VI) Croaţia, Slovenia, Bulgaria; (VII) Germania, Austria, Elveţia; (VIII) Ungaria, Turcia, Finlanda.


COMENTARII

WORDPRESS: 0