Prima paginăSocial

Pregătirile pentru începerea școlii, analizate în videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne și al Educației

Pregătirile pentru începerea școlii, analizate în videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne și al Educației

Dimensiune text

 

Luni, 19 august, prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu, alături de subprefectul Doru Nicolae Ungureanu, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț, șefi ai structurilor teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și conducători ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice locale din subordinea Guvernului, care fac parte din Colegiul prefectural, a participat, începând cu ora 9.30, la videoconferința convocată de ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, unde a fost prezent și ministrul Educației Naționale, interimar, Daniel Breaz, informează Prefectura Neamț.

Tema principală a întâlnirii cu cei doi miniștri a reprezentat-o analiza și evaluarea stadiului pregătirilor pentru începerea noului an școlar 2019 – 2020. În județul Neamț, din cele 344 de unități școlare, 321 au sistem de supraveghere video, 337 au autorizație ISU, iar 307 au autorizație sanitară.

„Pentru județul Neamț, prin HG 363/2019 s-au repartizat sume din bugetul de stat către autoritățile locale pentru finanțarea unor investiții pentru 34 de unități școlare în vederea obținerii de autorizații sanitare. Până la începerea noului an școlar, autoritățile responsabile în domeniu dau asigurări că elevilor li se vor oferi cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților educative conform legii”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Neamț.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, scopul acestei ședințe a fost verificarea stadiului măsurilor dispuse în 31 iulie, dată la care s-a solicitat de către ministrul interimar al Afacerilor Interne o analiză privind pregătirea unităților de învățământ pentru începerea anului școlar, atât din punct de vedere al avizelor de funcționare și securitate la incendiu, dar și al siguranței în zona adiacentă școlilor.

În urma raportărilor primite, ministrul Mihai Fifor a solicitat tuturor prefecților ca, până la sfârșitul zilei de luni să înainteze o situație la zi a unităților școlare care nu au grupuri sanitare în interior și la care dintre ele există lucrări de amenajare în acest sens, iar până miercuri să înainteze o evaluare a unităților de învățământ care nu sunt conectate la o sursă de apă potabilă. Pentru acestea din urmă, prefecții au primit sarcina de a identifica soluții de rezolvare în cel mai scurt timp.

„De asemenea, vor fi analizate toate situațiile în care unitățile de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu sau cărora le lipsesc avizele direcțiilor de sănătate publică. Ministrul interimar al Afacerilor Interne a solicitat ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, fiecare unitate administrativ teritorială să realizeze un plan de cooperare în domeniul ordinii și siguranței publice care să vizeze siguranța în școli și în preajma unităților de învățământ”, au mai transmis reprezentanții MAI.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0