Prima paginăActualitateRural

Pregătiri pentru iarnă în comuna Ion Creangă

Dimensiune text

Autorităţile locale de la Ion Creangă intenţionează să achiziţioneze un utilaj multifuncţional.

„În comună avem 45 de kilometri de drumuri pe care trebuie să le păstrăm funcţionale iarna. În dotarea primăriei există doar un tractor, insuficient pentru a curăţa drumurile de zăpadă. Din acest motiv, am fost nevoiţi, în ultimii ani, să închiriem utilaje pentru a desfunda sateledin nămeți, ceea ce a însemnat o cheltuială serioasă din bugetul local. Un alt inconvenient este faptul că lucrările de deszăpezire trebuie făcute în timp util, pentru ca elevii să poată ajunge la şcoală. Ca urmare, suntem decişi să cumpărăm un utilaj care să ne uşureze munca în iarna ce vine”, a declarat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Pentru această investiţie, autorităţile locale nu au alocat bani de la bugetul local, aşa încât Consiliul Local va recurge la un transfer de fonduri. „Banii pe care i-am alocat pentru continuarea lucrărilor de construcţie a Casei de Cultură din comună vor fi folosiţi pentru achiziţionarea acestui utilaj. Lucrările de construcţie nu au putut fi reluate, din cauza modificării proiectului”, a spus primarul comunei Ion Creangă.

Conform declaraţiilor primarului Prichici, valoarea achiziţiei de utilaje pentru deszăpezire se ridică la 300.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0