Pregătiri pentru alegerile parlamentare

Marți, 11 septembrie, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a susținut prima videoconferință cu prefecții și responsabilii administrației publice locale, pe tema alegerilor parlamentare.

 

Principala sarcină transmisă reprezentanților autorităților locale a fost aceea de a realiza din timp actualizarea listelor electorale. În acest sens, ministrul Mircea Dușa a accentuat faptul că orice persoană trebuie să respecte legea, iar cel ce va greși va suporta consecințele legale.
Accentul s-a pus pe respectarea întrutotul a textului de lege. Urmează să declanșăm procedurile pentru alegerile din 9 decembrie, iar printre alte activități specifice se vor reactualiza și listele electorale. În Neamț nu au fost înregistrate diferențe semnificative între listele electorale permanente care s-au folosit la referendumul din 29 iulie și minirecensămîntul realizat la nivelul județului după această perioadă„, a afirmat Daniela Soroceanu, suprefectul județului Neamț.

În cadrul videoconferinței, ministrul Administrației și Internelor a menționat că Ministerul Administrației și Internelor, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, lucrează la un proiect de lege privind reglementarea listelor electorale. Acesta va fi supus dezbaterii și avizării în Parlament, urmînd a se aplica la scrutinele viitoare, și nu la alegerile parlamentare.


COMENTARII

WORDPRESS: 0