Prima paginăActualitate

Prefectura spune că sunt patru sate fără curent, CJ spune că sunt opt localități afectate

Prefectura spune că sunt patru sate fără curent, CJ spune că sunt opt localități afectate

Dimensiune text

 

curent8cPe adresa redacției, în dimineața zilei de joi, 13 octombrie, am primit două comunicate cu privire la efectele ploilor căzute de miercuri și până astăzi dimineață. Prefectura spune că „fenomenele meteorologice periculoase desfăşurate în perioada 12.10.2016, ora 8,00 – 13.10.2016, ora 8,00 au produs câteva efecte pe teritoriul judeţului Neamţ », în timp ce Consiliul Județean (CJ) spune că „La nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate probleme majore”.

La Prefectură, patru sate fără curent

Prefectura anunță că au fost afectate opt unităţi administrativ teritoriale cu localităţile aparţinătoare – Piatra Neamţ, Roman, Hangu, Horia, Pipirig, Tarcău, Negreşti și Stăniţa : „Curentul electric a fost întrerupt în 4 localităţi –  sat Schitu Tarcău (comuna Tarcău), sat Negreşti (comuna Negreşti), satele Ghidion şi Todireşti (comuna Stăniţa) – fiind afectate 14 puncte de transformare, 2 linii de medie tensiune şi 1175 de consumatori. Circulaţia a fost restricţionată pe DN 15 între localităţile Chiriţeşti, comuna Hangu, şi Poiana Largului, comuna Poiana Teiului, unde s-a intervenit pentru degajarea pietrelor căzute pe suprafaţa carosabilă. Totodată, au fost inundate 4 curţi (câte una în fiecare din localităţile Piatra Neamţ, Roman, Horia, Pipirig) şi 2 boxe în municipiul Piatra Neamţ”, se arată în comunicatul Prefecturii, completat de declarația prefectului Niculina Dobrilă: „În această dimineaţă nu era rezolvată în totalitate problema alimentării cu energie electrică a celor 4 sate afectate. În timpul nopţii s-a intervenit în zonele cu probleme cu 32 de efective şi 14 mijloace. Situaţia este monitorizată în continuare”.

La CJ, opt localități fără curent

Laurențiu Dulamă, vicepreședinte Consiliul Județean Neamț, declară că sunt opt localități fără curent electric: „La nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate probleme majore. Avem un număr de opt localități afectate din punct de vedere al alimentării cu curent electric. Am primit asigurări de la E-ON Electrica Moldova ca vor rezolva situațiile apărute în cel mai scurt timp. În ceea ce privește transportul, a apărut o problemă pe DN 15, între localitățile Chirițeni, comuna Hangu și Poiana Largului, comuna Poiana Teiului. Aici s-a intervenit pentru degajarea pietrelor căzute pe suprafața carosabilă. Îi asigur pe locuitorii din Neamț ca suntem pregătiți să gestionăm așa cum se cuvine situațiile apărute”.

Cei de la CJ Neamț confirmă faptul că au fost inundate un număr de patru curți în municipiul Piata Neamț, municipiul Roman, Comuna Horia, sat Cotu Vameș, și în comuna Pipirig, sat Pluton, precum și două boxe inundate în municipiul Piatra Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0