Prefectura pregătește salubrizarea cursurilor de apă

Prefectura pregătește salubrizarea cursurilor de apă

Gunoiul de sub preșul romașcanilor
Încep lucrările de curăţenie în şcoli
Elevii au participat la o lecție de viață

 

Prefectul județului Neamț, Niculina Dobrilă, s-a întâlnit cu prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, în cursul zilei de marți, 7 martie, la sediul Primăriei Crucea, județul Suceava, pentru discuții preliminare privind ecologizarea albiei râului Bistrița.

La întâlnirea de lucru, alături de prefect a participat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor, conducerea Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu și seful Salvamont. A fost vizionată starea de salubrizare a cursului de apă a râului Bistrița pe teritoriul celor două judeţe și, în urma analizelor, s-au stabilit măsuri comune pentru reducerea numărului de plutitori de pe lacul de acumulare de la Bicaz.

„La aceasta întâlnire, am stabilit un acord verbal prin care ne vom susține reciproc în activitatea de salubrizare a râului Bistrița, astfel încât să prevenim ajungerea deșeurilor și a plutitorilor în lacul de acumulare de la Bicaz. Mai precis, fiecare județ își va realiza propriile activități de curățenie, care vor fi planificate în același timp, cu un schimb permanent de informații. Pe lângă acest acord, pentru demararea activității de curățenie, vom avea o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căreia vor fi dezbătute și aprobate, prin hotărâre, toate măsurile de salubrizare a localităților și cursurilor de apă. Vine primăvara și curățirea mediului înconjurător este, până la urmă, o responsabilitate civică”, a afirmat prefectul Niculina Dobrilă.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cu tehnica de azi,fraier să fii să nu prinzi pe cei care poluiază.Precis- nu se vrea asta.

  • error: Content is protected !!