Prima paginăActualitateRural

Prefectura dă dreptate Consiliului Local Săbăoani

Dimensiune text

Consilierul local Eugen Cobzaru (foto) reclamă de zece ani administrația locală. El a protestat, în prima zi a lui septembrie, în faţa Prefecturii, acuzând mai mulţi funcţionari şi demnitari de abuzuri şi falsuri. Şi de această dată, acuzațiile s-au dovedit nefondate.

Prefectura Neamţ a trimis patru răspunsuri către consilierul local din Săbăoani, Eugen Cobzaru, cu privire la legalitatea unei hotărâri a Consiliului Local Săbăoani. Ultimul răspuns a fost trimis după ce, săptămâna trecută, Eugen Cobzaru a protestat în faţa Prefecturii, acuzând administraţia locală din Săbăoani, prefectul şi directorul Direcţiei Juridice din Prefectură, de abuzuri şi falsificări ale documentelor oficiale. Eugen Cobzaru consideră că acordarea, prin încredinţare directă, a unei suprafeţe de 44.252 de metri pătraţi unei firme private este ilegală şi a atacat hotărârea de Consiliu Local prin care s-a stabilit acest lucru. Aceasta a făcut mai multe memorii la Prefectura Neamţ.

În ultimul răspuns, semnat de prefectul Vlad Angheluţă, se precizează faptul că: „obiecţiunile şi observaţiile formulate de dumneavoastră, cu privire la actul administrativ considerat ilegal, au primit răspunsuri argumentate juridic în cadrul corespondenţelor noastre cu numerele 4028/10.06.2014, 4428/11.06.2014 şi 4172/11.06.2014. Conform celor stabilite, am reanalizat întreaga documentaţie care a stat la baza emiterii hotărârii de consiliu local, pusă în discuţie de dumneavoastră”. „Faţă de datele şi actele analizate, ne menţinem punctele de vedere cu privire la legalitatea hotărârii şi la celelalte aspecte prezentate de dumneavoastră”, se arată în ultimul răspuns trimis de Prefectură către Eugen Cobzaru, după protestul acestuia din 1 septembrie.

Reprezentanţii administraţiei locale din Săbăoani sunt obişnuiţi cu astfel de reclamaţii. „Faptul că Prefectura ne dă dreptate nu ne ajută deloc, pentru că domnul Cobzaru continuă cu mizeriile. Am înţeles că mi-a făcut luni o nouă plângere penală. Încă nu ştiu despre ce este vorba, fiindcă nu am fost chemată la audieri”, a afirmat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

Eugen Cobzaru reclamă aspecte ale activităţii administrative de la Săbăoani de zece ani, chiar dacă cele mai multe dintre răspunsurile primite de la instituţii judeţene şi centrale infirmă faptele sesizate de el.

COMENTARII

WORDPRESS: 0