Prefectul Vasile Panaite s-a întâlnit cu reprezentanții primăriilor din județ

Prefectul Vasile Panaite s-a întâlnit cu reprezentanții primăriilor din județ

 

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a prezidat, joi, 18 mai, o ședință cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județ, în care a fost prezentată o informare despre „Înregistrarea gratuită a proprietăților în cartea funciară. Cu această ocazie, prefectul de Neamț a solicitat primarilor să aibă în atenție și problema prevenirii inundațiilor, prin curățarea rigolelor și șanțurilor, a podurilor și podețelor din localități.

„Vreau să vă rog să dispuneți în localitățile pe care le conduceți efectuarea rapidă a curățirii zonei podurilor și podețelor, a rigolelor și șanțurilor, având în vedere că este o perioadă în care vom avea fenomene meteo periculoase. Sunt unele situații care pot fi evitate și de aceea vă puteți folosi de beneficiarii ajutorului minim garantat pentru a efectua lucrările de curățire a zonei podețelor sau a șanțurilor. Vă spun aceste lucruri pentru că la sfârșitul acestei săptămâni sunt prognozate din nou ploi torențiale, iar meteorologii anunță o vară cu astfel de fenomene meteo. Vă rog ca acolo unde apar situații periculoase să le raportați imediat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț pentru a putea să le gestionăm rapid și de asemenea să instituiți permanența la sediul primăriilor atunci când este necesar, astfel încât să putem comunica”, a declarat, în cadrul întâlnirii, prefectul Vasile Panaite.

În cadrul aceleiași ședințe a fost prezentată „Operaționalizarea sistemelor informatice referitoare la Registrul Electronic Național al Nomenclaturii Stradale și la Registrul Agricol Național din județul Neamț”. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Direcției de Statistică, secretarul județului, Daniela Soroceanu, și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0