Prefectul și-a dat demisia

La mai puțin de o săptămînă după ce a fost uns în funcția de reprezentant al Guvernului în Neamț, Dan Constantin (foto) a demisionat, din cauză că se află în incompatibilitate.

 

Prefectul Dan Vasile Constantin a înaintat Guvernului, luni, 4 iunie, demisia din funcția în care a fost învestit în urmă cu doar o săptămînă, pe data de 31 mai. Dan Constantin a luat această decizie în urma unei sesizări depuse către Biroul Electoral Județean Neamț de reprezentanți ai APEL. Aceștia au reclamat faptul că actualul prefect al județului este și candidat la alegerile locale din 10 iunie, figurînd pe listele de candidați ale USL pentru Consiliul Județean Neamț.
Prin urmare, Dan Constantin se află în incompatibilitate, fiind, în același timp, prefect și candidat.
Eu vreau să spun că respect legea. Candidatura mea pentru funcția de consilier județean a fost  anterioară numirii mele. Ca prefect, nu am avut nici o legătură cu chestiunile electorale care au intrat în subordonarea Prefecturii. De toate problemele acestea se ocupă doamna subprefect Daniela Soroceanu. Luni, mi-am înaintat demisia din funcția de prefect al județului Neamț, cu «încetarea imediată a raporturilor de serviciu», pentru a nu se interpreta nimic. Eu voi înceta să fiu prefectul județului în momentul în care se va emite o hotărîre de guvern în acest sens„, a explicat Dan Vasile Constantin.

Acesta a spus că sesizarea înaintată către Agenția Națională de Integritate este fără obiect, avînd în vedere demisia înaintată către Guvern luni.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un cetatean 8 ani

    Prefectul a demisionat pentru ca era in incompatibilitate . Bun, a inteles ca trebuie sa respecte legea . Asteptam ca si domnul Culita Tarata sa respecte legea si sa isi plateasca datoriile uriase la stat ! Pai are bani de campanie electorala , dar nu are bani sa iti platesti sumele mari de bani datorate la bugetul de stat ( asa cum am vazut relatat in mass media )? Sa inteleg ca noi, ceilalti care ne platim taxele si impozititele constiiciosi , suntem niste fraieri ?