Prima paginăActualitateNeamt

Prefectul pune în mişcare partidele politice

Dimensiune text

Prefectul Angheluţă a emis un ordin de constatare a încetării mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ. Partidele politice trebuie să stabilească strategii şi candidaţi pentru perioada următoare.

Partidele politice se pregătesc pentru alegeri. Este vorba despre situaţia deosebită de la nivelul judeţului, nemţenii urmând a fi chemaţi la urne pentru alegerea unui nou preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ), după decesul preşedintelui CJ Neamţ Culiţă Tărâţă. Joi, 27 noiembrie, Vlad Angheluţă, prefectul judeţului Neamţ, a emis Ordinul nr. 268, prin care se constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Neamţ înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Ordinul a fost comunicat Direcţiei Generale pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Autorităţii Electorale Permanente şi Consiliului Judeţean Neamţ.

Conform legislaţiei în vigoare, autorităţile locale sunt obligate ca, în maxim 90 de zile, să organizeze alegeri anticipate pentru un nou preşedinte al CJ. Cu alte cuvinte, în luna februarie 2015, cetăţenii vor trebui să vină la urne şi să aleagă un alt şef care să conducă judeţul. Calendarul alegerilor se stabileşte prin hotărâre de Guvern.

În aceste condiţii, partidele politice trebuie să desemneze un candidat în cel mai scurt timp. Mai mulţi membri ai PSD Neamţ au spus că cea mai potrivită candidatură este cea a preşedintelui social-democraţilor nemţeni. „În mod firesc, candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean va fi preşedintele PSD Neamţ, domnul deputat Ionel Arsene. Cariera lui politică s-a construit pentru o funcţie în administraţia locală. Este cel mai potrivit candidat şi este favorit în această competiţie”, a afirmat senatorul Ioan Chelaru, preşedintele PSD Roman. „Domnul Ionel Arsene, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Neamţ, va câştiga detaşat alegerile. Sunt 62 de primari în spatele acestui candidat”, consideră deputatul PSD Ioan Munteanu.

De cealaltă parte, liberalii caută, încă, un candidat potrivit pentru conducerea CJ Neamţ şi spun că vor lua o decizie în cursul săptămânii viitoare. Un posibil candidat din partea ACL ar putea fi primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, conform mai multor surse. „Eu nu am purtat, până acum, negocieri şi discuţii cu reprezentanţi ai unor partide politice pe această temă. Am avut doar discuţii cu echipa mea, dar au fost generale”, a spus primarul municipiului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0