Prima paginăSocial

Prefectul a verificat situația implementării măsurilor cu privire la criza apei de la Roman

Prefectul a verificat situația implementării măsurilor cu privire la criza apei de la Roman

Dimensiune text

 

Miercuri, 22 ianuarie, prefectul judeţului Neamț, George Lazăr, alături de deputatul PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu, a avut o întâlnire la Primăria municipiului Roman cu privire la situația implementării măsurilor crizei apei, alături de responsabilii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, cu conducerea Administrația Bazinală de Apă Siret (ABA) Siret și conducerea companiei județene Apa Serv, informează Prefectura Neamț.

La Primăria Roman, reprezentanții autorităților implicate în gestionarea acestei situații de criză s-au întâlnit cu primarul Lucian Micu, pentru a discuta din nou stadiul implementării măsurilor impuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la criza apei de la Roman. Ulterior, cu restul echipei, s-a efectuat o vizită de teren în zona puțurilor de la stația de captare a apei Pildeşti – Simioneşti, pentru a discuta la fața locului soluțiile tehnice care trebuie adoptate în regim de urgență.

S-a constatat că SGA Neamț a efectuat lucrările tehnice stabilite prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în proporție de 90%, urmând să se finalizeze în cursul zilei de joi. Totodată, la fața locului s-a dispus efectuarea de lucrări specifice pentru repararea pragurilor de decolmatare, cât și a unor lucrări suplimentare tehnice pentru dirijarea apei înspre malul drept în zona puțurilor de captare. În continuare, urmează să se implementeze restul măsurilor impuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către factorii responsabili.

Prefectul George Lazăr a discutat pentru rezolvarea acestei probleme cu deputatul Laurențiu Leoreanu, despre oportunitatea unor investiții majore în soluționarea apei romașcanilor și despre identificarea unor soluții financiare de sprijin pentru realizarea lucrărilor necesare, primind asigurări de implicare proactivă din partea Ministerului, Apelor și Pădurilor, venite în urma unor discuții pe care deputatul Leoreanu le-a avut cu ministrul Costel Alexe.

„Gestionarea acestei situații este extrem de importantă! Consider că romașcanii, ca toți nemțenii, au dreptul de a avea servicii de utilitate publică. Dau asigurări că situația aceasta de criză este permanent monitorizată de instituția pe care o reprezint și de către toate autoritățile implicate în gestionarea acestei probleme“, a declarat prefectul George Lazăr.

 

Foto: Prefectura Neamț

COMENTARII

WORDPRESS: 0