Precipitaţiile abundente şi viiturile au afectat sistemul energetic din Bacău, Botoşani şi Neamţ

Precipitaţiile abundente şi viiturile au afectat sistemul energetic din Bacău, Botoşani şi Neamţ

Dimensiune text

 

 

Viiturile formate sâmbătă, 30 iunie, pe unele cursuri de apă din Moldova, au cauzat avarii importante în sistemul energetic. Chiar dacă condițiile hidro-meteorologice au fost extrem de dificile – drumuri blocate, torenţi şi zone inundate -, electricienii Delgaz Grid au fost prezenți în teren şi lucrează pentru reluarea alimentării cu energie.

În judeţul Bacău, staţia de transformare a energiei electrice din Târgu Ocna a fost inundată de viitura creată pe râul Trotuş, fiind necesară întreruperea alimentării cu electricitate la aproximativ 12.000 de consumatori din zonă. În aproximativ trei ore, echipele companiei au reuşit reluarea distribuţiei de energie pentru toţi consumatorii, pe căi alternative, prin execuţia unor lucrări provizorii.

Sâmbătă după-amiază, în judeţul Bacău era întreruptă energia electrică pentru aproximativ 1.500 de consumatori din localităţile: Verşeşti, Valea Ţurluiului, Poieni, Oituz şi Ferăstrău. În judeţul Botoşani, aproximativ 2.500 de consumatori din localităţile Mihai Eminescu, Leorda şi Vlădeni nu aveau energie electrică, în aceeaşi situaţie fiind şi 300 de consumatori din localitatea Broşteni, judeţul Suceava. În judeţul Neamţ, 350  consumatori din Agapia nu beneficiau de energie electrică, deoarece doi stâlpi de medie tensiuni au fost luaţi de ape.                 .

Duminică dimineaţă, trei consumatori din Broşteni, Suceava, nu erau alimentaţi cu energie electrică din cauza unui stâlp de medie tensiune lovit de viituri. În cursul nopţii, a fost reluată distribuţia de energie pe toate reţelele de medie tensiune din Moldova ce au fost afectate de inundaţii în ultimele zile.

„Electricienii noştri au intervenit la peste 100 de avarii din reţeaua de medie tensiune în ultimele 48 de ore, avarii ce au implicat conductoare şi stâlpi rupţi, elemente de izolaţie şi de susținere deteriorate, precum şi copaci căzuţi în reţele. Au fost făcute câteva mii de manevre atât prin echipamente telecomandate, cât şi din teren, pentru alimentarea consumatorilor pe căi alternative, izolarea şi remedierea defecţiunilor”, au precizat reprezentanții E.ON – Delgaz Grid.

Cea mai gravă situaţie a fost în Târgu Ocna, județul Bacău unde staţia de transformare din localitate a fost inundată de viitura formată pe râul Trotuş. De sâmbătă seară, odată cu retragerea apelor, au început lucrările de curăţare a staţiei, lucrări ce se vor desfăşura pe o perioadă de câteva zile. Pentru repunerea în funcţiune a staţiei, Delgaz Grid a detaşat aproximativ 40 de electricieni şi ingineri din județele Bacău şi Vaslui care au început să lucreze de duminică dimineaţă, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Târgu Ocna.

„Echipele companiei noastre intervin în continuare pentru remedierea deranjamentelor individuale şi colective din reţeaua de joasă tensiune, dar şi pentru reluarea alimentării cu energie a imobilelor ce au fost afectate de inundaţii, dacă nu mai există pericol de electrocutare. Rugăm consumatorii care observă cabluri de energie ce ating pământul sau sunt căzute de pe stâlpi să nu le atingă, să se îndepărteze de acea zonă şi să anunţe Call Center-ul companiei noastre la: 0.800.800.929”, au mai transmis reprezentanții Delgaz Grid.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0