Prima paginăSocial

Precipitații mixte și vreme rece, până la finalul săptămânii

Precipitații mixte și vreme rece, până la finalul săptămânii

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare vizând precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, și intensificări ale vântului, pentru cea mai mare parte a țării, în intervalul marți, 9 martie, ora 23:00 – joi, 11 martie, ora 10:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9 spre 10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Meteorologii atrag atenția că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 – 10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10 spre 11 martie) și joi spre vineri (11 spre 12 martie) în majoritatea regiunilor.

În intervalul miercuri, 10 martie, ora 03:00 – joi, 11 martie, ora 06:00 (COD GALBEN), în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9 spre 10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20 – 30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0