Precipitații mixte și vânt puternic, până miercuri dimineață

Precipitații mixte și vânt puternic, până miercuri dimineață

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare vizând precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, pentru întreaga țară, în intervalul luni, 11 februarie, ora 20 – miercuri, 13 februarie, ora 10.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și, local, se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat, precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60 – 70 km/h.

De luni, 11 februarie, ora 22, până miercuri, 13 februarie, ora 2 (COD GALBEN), în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80 – 90 km/h și va fi viscol.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0