Portughezii caută 300 de culegători de zmeură în Neamț

Portughezii caută 300 de culegători de zmeură în Neamț

Dimensiune text

 

zmeura10Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț anunță că angajatori din Portugalia caută 300 de lucrători în domeniul agricol, pentru recoltare de zmeură, prin intermediul rețelei EURES. Salariul brut maxim oferit ajunge până la 1.227 de euro pe lună.

Se caută 280 de culegători de zmeură și 20 de șefi de echipă, iar selecția va avea loc în perioada 25 – 26 ianuarie 2017, în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița. Durata contractului este de aproximativ trei luni pentru culegătorii de zmeură și de aproximativ 3-6 luni pentru șefii de echipă, cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcție de producție, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie 2017.

Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, având avantaj persoanele cu experiență în agricultură sau experiență în recoltarea zmeurei sau în munca în sere.

Angajatorul asigură cazare contra cost, de un euro pe zi, și oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârșitul campaniei.

Salariul de bază pentru culegătorii de zmeură, la o săptămână de lucru de 40 de ore, cinci zile lucrătoare, este de 618,33 euro/brut/lună. Salariul pentru culegătorii de zmeură cu ore suplimentare (48 de ore pe săptămâna de lucru, cu șase zile lucrătoare) este de 718,33 euro/brut/lună. Salariul pentru șefii de echipă poate varia între 691,71 euro/brut/lună și 1.227 euro/brut/lună. Cunoștințele de bază limbă engleză sau spaniolă constituie un avantaj, dar nu sunt obligatorii.

„Persoanele cu domiciliul în județul Neamț care corespund cerințelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Neamț, telefon 0233/743848 sau 0233/219514, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie după cartea sau buletinul de identitate și un CV Europass în limba română. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 ianuarie 2017”, precizează un comunicat al AJOFM Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0