Porţi deschise la Seminarul franciscan

Dimensiune text

În această săptămână, aproape 100 de copii au călcat pragul Liceului Teologic Franciscan din Roman, pentru a se hotărî dacă vor să studieze în această instituţie.

 

 

În perioada 8-11 aprilie, Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman a fost gazda tradiţionalului campus vocaţional, pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, din parohiile Diecezei de Iaşi.

porti deschise Institut Franciscan 12043Acest campus a avut scopul de a-i ajuta pe elevi să cunoască realitatea din cadrul Seminarului franciscan, pentru ca, într-un viitor apropiat, să se decidă dacă vor să urmeze clasele IX-XII din cadrul acestei instituţii. În acest sens, elevii au fost implicaţi într-o serie de activităţi educative şi distractive.

Participanţilor la campus li s-a prezentat oferta educaţională şi vocaţională, regulamentul seminarului şi diferite activităţi care se desfăşoară în această instituţie.
Pe parcursul celor trei zile, elevii au participat la un campionat de fotbal organizat pe terenul de sport al Seminarului. Au urmat alte competiţii cu caracter sportiv, la rummy, şah, tenis de masă şi maraton, competiţii de care elevii au fost interesaţi, fiind motivaţi şi de premii.
În ultima zi, elevilor li s-a propus o întâlnire pe grupuri, având posibilitatea să-şi exprime propriile opinii cu privire la desfăşurarea campusului.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0