Prima paginăSocial

„Porți deschise” la pompieri, sâmbătă, cu ocazia Zilei pentru reducerea riscului dezastrelor naturale

„Porți deschise” la pompieri, sâmbătă, cu ocazia Zilei pentru reducerea riscului dezastrelor naturale

Dimensiune text

 

 

Cu prilejul Zilei internaționale pentru reducerea riscului dezastrelor naturale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț organizează, în data de sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 11, Ziua Porților Deschise, în subunitățile din Piatra Neamț, Roman, Tîrgu Neamț și Poiana Teiului, unde vor fi prezentate tehnica de intervenție, cu posibilitatea utilizării unor accesorii de către participanți, măsuri de prim ajutor de bază, de către personalul care deservește echipajele SMURD, precum și campaniile naționale de informare „Vreau să fiu voluntar”, „RISC – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale” și „Nu tremur la cutremur”.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Petrodava» al județului Neamț invită preșcolarii, elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ din județul Neamț să participe la activitățile de informare a cetățenilor asupra riscurilor prezente în comunitate, a măsurilor specifice de prevenire a manifestării acestora și a regulilor de comportare în caz de dezastre”, precizează un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor. Anul acesta, tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice în urma dezastrelor”. Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor reprezintă o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene. Totodată, în acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ, şi-a propus să reamintească elevilor regulile de comportare şi măsurile de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, prin organizarea unui exerciţiu la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Neamţ, vineri, 12 octombrie, în intervalul 09.45 – 10.00. De asemenea, sâmbătă, 13 octombrie, va fi organizat un punct de informare preventivă în incinta Shopping City Piatra Neamţ.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0